Sivas
Giriş Tarihi : 03-02-2011 19:01

GÖREVDEN ALINAN MUSTAFA ÇİMEN, SADECE BAŞKAN ÜRGÜP'E TEŞEKKÜR ETMEDİ

Sivas Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Mustafa Çimen, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün bu kararıyla ilgili kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapması gerektiğini söyledi.

GÖREVDEN ALINAN MUSTAFA ÇİMEN, SADECE BAŞKAN ÜRGÜP'E TEŞEKKÜR ETMEDİ

Bazı projelerde fikir ayrılığı yaşadıkları için başına bunların geldiğini tahmin ettiğini belirten Çimen, veda açıklamasında Belediye Başkanı Ürgüp dışında görevi boyunca birlikte çalıştığı mülki amir ile kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür etti. Sivas'ta Başkan Doğan Ürgüp'ün tasarrufuyla görevinden alınan başkan yardımcısı Mustafa Çimen, basın toplantısı düzenledi. Başkanı olduğu yeni kurulan Eğitim Derneği binasındaki basın toplantısında Çimen, 2 sayfalık basın açıklamasının 1 sayfasını görevi süresince birlikte çalıştığı mülki amir, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür etmek için ayırdı. Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Muammer Bayram, Başsavcı İsmail Alkan ile çok sayıda kurum müdürü ve sivil toplum kuruluşu başkanının ismini sayan Çimen, sadece Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile diğer başkan yardımcılarının ismini zikretmedi. Basın açıklamasının ikinci bölümüne ise Mustafa Çimen, kendisinin BBP'nin kuruluşundan bugününe kadar partinin her kademesinde görev aldığını belirterek başladı. Helikopter kazasında hayatını kaybeden merhum genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun ısrarıyla birinci sıra belediye meclisi üyesi adayı olduğunu açıklayan Çimen, "Belediye başkan yardımcılığı dahil bu yaptığım görevlere hiçbir zaman talip olmadım." dedi.

 

Kamuoyunun merak ettiği soruları kendisinin de merak ettiğini ifade eden Çimen, Başkan Ürgüp'e cevaplaması için şu soruları yöneltti: "Mustafa Çimen hangi gerekçeyle başkan yardımcılığı görevinden alındı? Belediye başkanı güçlü olduğunu düşünerek mi yoksa haklı olduğunu düşünerek mi bu kararı verdi? Bu karardan Başkan Ürgüp'ün maddi manevi kazancını da özellikle merak ediyorum."         

Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplayan Mustafa Çimen, isim vermeden bazı projelerde Başkan Ürgüp ile fikir ayrılıkları yaşadıklarını söyledi. Israrlı sorular üzerine Çimen, belediye ile bir grup işadamını karşı karşıya getiren Eski Köy Garajları'na yapılması planlanan alışveriş merkezi projesi, TSO Başkanı Osman Yıldırım'ın sahibi olduğu Eğri Köprü Konakları Projesi ve bazı imar değişikliklerinde ters düştüklerini açıkladı. Çimen, belediye meclis üyeliğinden ise istifa etmeyeceğini vurguladı.

 

 

Haberler

AdminAdmin