Gündem
Giriş Tarihi : 27-02-2019 11:00

ABD’nin baskılarına karşı Türkiye’den S-400 formülü

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, Türkiye ile ABD arasında sürtüşmelere neden olan S-400 konusunda yeni bir formül bulunduğunu yazdı.

ABD’nin baskılarına karşı Türkiye’den S-400 formülü

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında S-400’ler ilgili Türkiye’nin yeni bir formül arayışında olduğunu yazdı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in ABD ziyaretinin ardından S-400 meselesinin yeniden gündem olduğunu söyleyen Takan, ABD ile gerilimin çözülmesi için aracı formülünün kullanılacağını yazdı. Takan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Türkiye’nin içine düştüğü sıkışık pozisyonda olumlu yönde bir gelişme kaydedilemiyor. Ankara’nın derin koridorlarını S-400 kâbusu bastı!.. Görüştüğüm üst düzey bir güvenlik bürokratı; “ABD, birtakım şeyleri Türkiye’ye dayatıyor. S-400’leri aldığımız andan itibaren kıyamet kopacak. Türkiye, bir çıkar yol arıyor. Buna bir peşinat verdik, bir başka ülkeye satış yapmaya çalışılıyor. Hindistan ile görüşmeler var. Hindistan ben bunu alırım derse peşinatı kurtaracağız. ABD bunu aldırtmayacak. Tavırları açık adamların. Bunu da saklıyorlar kamuoyundan.”

AdminAdmin