Gündem
Giriş Tarihi : 11-08-2018 07:31

Memurlara 3600 ek gösterge soru önergesi oldu!

İYİ Parti'den Cumhurbaşkanlığına 3600 ek gösterge sorusu

Memurlara 3600 ek gösterge soru önergesi oldu!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal, AK Parti'nin 100 günlük eylem planında yer vermediği 3600 ek gösterge vaadi hakkında, Cumhurbaşkanlığı'na bir soru önergesi verdi.

EYLEM PLANINDA YER ALMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin 24 Haziran seçimlerinde seçim vaadi olarak kullandığı polis, öğretmen ve sağlık görevlilerine 3600 ek gösterge vaadi 100 günlük eylem planında yer almadı.

Konuya ilişkin bir soru önergesi veren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Bal, "Seçim vaadinin bir an önce hayata geçirileceğine inanan vatandaşlarımız bir kez daha hayal kırıklığına uğramıştır" ifadelerini kullandı.

MECLİS BAŞKANLIĞINA ÖNERGE VERDİ

"Cumhurbaşkanlığı makamı devletin en üst makamıdır. Bu yüce makamda oturan kişinin verdiği söz Devlet Sözüdür ve tutulması gerekir" diye Bal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması için Meclis Başkanlığı'na verdiği önergede şu ifadeleri kullandı:

"Binlerce kamu görevlimiz uzun yıllardır ek gösterge sorunun çözülmesini beklemektedir. Bu konuda iktidar partisi her seçim öncesi vaatlerde bulunsa da sorunun çözümü için hiçbir adım atılmamıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Haziran Seçimleri öncesinde partisinin seçim beyannamesini açıkladığı toplantıda “Polis, öğretmen, hemşire, din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği gidermiş olacağız” diyerek kamu görevlilerimize büyük bir umut vermiştir.

Ancak bu seçim vaadinin bir an önce hayata geçirileceğine inanan vatandaşlarımız bir kez daha hayal kırıklığına uğramıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 66. Hükümetinin 100 günlük eylem planını 3 Ağustos 2018 tarihinde açıklamıştır. Açıklamada yeni hükümetin öncelik verdiği plan ve projelerden bahsedilmiştir. Maalesef bahse konu planların içerisinde kamu görevlilerimizin uzun yıllardır bekledikleri müjdeli haberler yer almamıştır. Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergeleriyle alakalı bir konu gündeme dahi gelmemiştir.

Cumhurbaşkanlığı makamı devletin en üst makamıdır. Bu yüce makamda oturan kişinin verdiği söz Devlet Sözüdür ve tutulması gerekir. Aksi taktirde Milletimizin bu yüce makama olan güveni sarsılacaktır.

Bu bilgiler çerçevesinde;

-Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesi hususu neden 100 günlük eylem planında yer almamıştır?

-100 günlük eylem planında 400 farklı projeden bahsedilmiş ve bu projelerin ülkemizin sorunlarını ivedilikle çözeceği belirtilmiştir. Kamu görevlilerimizin sorunlarının çözümü kütüphanelere çay ve kek servisi getirmek kadar önemli değil midir?

-Ek gösterge sorunu ne zaman çözülecektir, yeni hükümetin orta vadeli programına dahil edilecek midir?

Kaynak: Yeniçağ

AdminAdmin