Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 25-03-2018 03:53

EGEMEN GAZETESİ BU YILDA SİVAS’TA LİDER KONUMDA…

12 yıllık bir alan adına sahip gazetemiz 14 ay sonra bir genel Alexa Rank Check yaparak Sivas’ta faaliyet gösteren ve İnternet üzerinde yayın yapan, siteleri bulunan tüm basın yayın organları içerisinde en fazla okuyucu kitlesine sahip olduğunu tekrar göstermiş oldu.

EGEMEN GAZETESİ BU YILDA SİVAS’TA LİDER KONUMDA…

 

Bunu aşağıda bulunan Traffik Rank TR (Türkiye’deki trafik sıralaması)  değerlerinden somut olarak anlaşılmaktadır. Sivas’ta faaliyet gösteren bazı basılı basın yayın organlarının web sitelerinin hiç bir trafik sıralamasına sahip olmaması çok üzücü olduğu gibi bazılarının ise yükselişe geçmeleri sevindiricidir. Bunu öğrenmeyi arzulanan herkes İnternetten sorgulayıp doğrulayabilir. https://www.alexa.com/siteinfo

 

Egemen’in scripti eski olmasına rağmen barındığı şahsi özel sunucusu ile 0,729 saniyelik sayfa erişim hızına ulaşarak Sivas’ta ilk sırada yer alırken, Sivas Valiliği web sitesi 0,791 hız ile 2. sıra yer alıyor. Kesin 1. sırada olması gereken Cumhuriyet Üniversitesinin yeni web sitesi ise 0,917 bir hız ile 3. sırada resmen nal topluyor ve birçok çeşitli açıkla iştah kabartıyordur.

 

Takip eden kitlesinden ve trafikten gelir sağlamak elbette ki hakkımız yalnız biz bu işi hiçbir zaman para pul için yapmadık.

 

Egemen Gazetesi sevdalıları, bilindiği üzere yıllardır Egemen haber ve bilgi verme amacı başta olmak üzere, memleket ve ülke mesellerini yakından takip etmiş, önemli haberlere imza atmış, benden öncedeki süreçte de hiçbir ticari ve şahsı beklenti, entrikaların kirli pazarlıkların içerisine girmemiştir ve hiçbir zaman girmeyecektir. 2010 yılında görev başında bulunan üniversite rektörlüğü o tarihte 4 yıllık olan alan adımızı satın almak için aracılar devreye sokmuş, büyüklerimizi davet etmiş, o zamanın parası 100 bin TL ve çeşitli vaatlerde bulunmuştu. O günlerde makam gücüyle, parayla, vaatlerle Egemen’i satın alamayacaklarını, susturamayacaklarını birileri yaşamış görmüş oldu.

 

Egemen Gazetesi; kültürel, ekonomik, eğitim, siyaset, haber ve gündem özel gibi birçok kamusal görevi yerine getirerek toplumda önemli ve aranan bir güç unsuru haline gelmiştir.

 

Bunu yapmaktaki tek amacımız daha geniş kitlelere ulaşmak, daha şeffaf ve demokrat Türkiye hayalimizi hep beraber gerçekleştirmektir.

 

Bu yolda belirli bir okuyucu kitlesine ulaşan, gönüllerde taht kurmuş, büyük bir hayran kitlesine sahip olmuş Egemen Gazetesi başta olmak üzere İnternet Gazeteciler Derneğimize (İGD) bağlı yayın organlarımız oldukça önemli mesafeler kaydetmiştir.

 

Kitle iletişim araçlarının amacı; düşünce, fikir ve haberleri çok kısa zamanda geniş kitlelere ulaştırabilmektir.

 

Egemen Gazetesi; işlevi açısından Sivas’ta, üniversitede, ülke genelinde vazgeçilmez bir konuma gelirken, Sivas'ta geçmişte bazı önyargılar içerisinde olan siyasi kesimler tarafından adeta yok sayılmış ancak gerçek Atatürkçü, Milliyetçi, Muhafazakâr, Demokrat, Aydın ve İlerici çevreler tarafından önemli bir kitle iletişim aracı, etkin, çağdaş bir organizasyon olarak hafızalara kazınmıştır.

 

Halkın, emekçinin, işçinin, mağdurun, yoksulun gerçek sesi haline gelmiş, toplumları ve kültürleri, kamu kurum ve kuruluşlarını doğru yola sevk etmekte, yeri doldurulamaz bir konuma ulaşmıştır. Bir Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesinin “Egemen sadece bir gazete değil, kimsesizlerin, kimsesi” gibi söylemlerde bulunması bizim için büyük önem arz etmektedir. Cumhuriyet Üniversitesi haberlerinin tek markası bu anlamda görev yapan herkesten bir adım öndeyiz, bu özelliğimizi hiç kimse yok sayamaz.

 

Bazı kesimler tarafından, korkulu bir rüya olarak ta görülen Egemen Gazetesi ve kadroları başta olmak üzere İnternet Gazeteciler Derneği ve bağlı basın yayın organları, üniter devlet yapısı, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün ve iç huzurunun, barışın sağlanması söz konusu olduğunda en ufak bir taviz vermeyi düşünmemiştir.

 

Yayınlarının toplumun milli ve manevi değerlerine ve Türk aile yapısına aykırı olmamasına azami özeni göstermiştir.

 

Tüm bunlara rağmen, eleştiriye ve şahıs/ları hakkındaki haberlere tahammülü olmayan bazı kamu kurum ve kuruluşların yöneticilerini dün olduğu gibi bugünde afakanlar basıyor, Egemen’in okunma oranı bilgiye, belgeye ulaşma becerisi, istihbaratı birilerini rahatsız ediyor. Bende büyüklerim gibi hiç mütevazı değilim “Egemen Gazetesi Sivas’ta rakipsizdir”.

Önümüzdeki süreçte benden önceki dönemlerde yaşandığı üzere, ufak bir başlangıç yapılarak ve sansasyonel haberlerimiz sonrasında hız kesmeden sürecek, geçmişte olduğu gibi bizi şahsi hırslarımız ile hareket etmekle suçlayanlar, bizi ötekileştirenler, öcü gibi göstermeye çalışanlar geçmişte yanıldıkları gibi yarında yanılacaklar,  paramparça olacaklar. Gerçi onlar çok iyi biliyorlar, büyüklerim, ağabeylerim önceki dönemlerde nasıl hareket ettiyse bu yazdıkları, çizdikleri ile tarihe geçmiştir, sonuçları ortadadır. Emeği geçen herkesi bu anlamda saygıyla hürmetle anıyorum. Allah onlardan razı olsun, onların ömürlerine ömür katsın aileleri, sevdikleri ile uzun, sağlıklı yaşasınlar. Onlar çok daha rahat olsunlar ve bundan emin olsunlar ki, Egemen bugün dünden daha güçlü. Zaman geldi çattı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi “İnlerine gireceğiz demiştik şimdi tam manasıyla girdik” diyor. Sivas’ta da seyir yavaşta işlese, gecikmeli de olsa mutlaka aynıdır, tam anlamıyla birilerinin inine girilmiştir. Sivas’ta tüm esnaf kahvecisinden, çaycısından, çorbacısından, bakkalından, manavından, fırıncısından, berberinde, ayakkabı boyacısına kadar kimin kimle irtibatının olduğunu çok iyi biliyor. Herkes sırasını bekleyecek.

 

Tarih tekerrürden ibarettir derler. Geçmişlerinden ders almayanlar, o acı günleri tekrar yaşamaktan da asla kurtulamazlar. Bir başka ibret de, başkalarının hatalarından ders almayanlar, aynı hataları kendileri yaşamaktan kurtulamazlar diyen atalarımız, gerçekten çok doğru söylemişler. Herkes biliyor ki, maddi, manevi her anlamda Egemen bugün dünden çok daha güçlüdür ve kamuya çöreklenmiş FETÖ/ PDY gibi tüm bölücü unsurlar karşı mücadeleye kendini adamıştır.

Hz. Mevlana şöyle der: "Sorun cahil olanda değil, Sorun kendini âlim sananda" bu veciz sözden de anlaşılacağı gibi eleştiriye açık olmak öz güven gerektirir. Olgunluk gerektirir.

Söz gelimi ortaya söylüyorum “Ulan …oğlanları, çarıklı oğlanlar veya avratlar FETÖ/ PDY veya başka bir bölücü unsur ile iltisakınız veya irtibatınız yok niye rahatsız oluyorsunuz, üstünüzü başınızı yırtıyordunuz?” Yok algı oluşturuluyormuş, iftiralar atıyormuş gibi söylemlerde bulunuyorsunuz. Biri yanlışlıkla İlaç içip (belki hapiste yatacağına kısa yolu seçip) intihara götürecek kadar psikolojisinin bozulduğunu ikrar ediyor! diğeri ise sanki sözleşmiş gibi psikolojisinin bozulduğunu resmi makamlar ödünde ifade ediyor. Bu psikolojisi bozuk, hasta adamlar görevlerininin başındalar biz öğrencilerini yetiştimeyi, eğitmeyi hedefliyorlar!

Eleştirilmeyi sevmeyenler, rahatsız olanlar, hoşgörüsüz diktatör ve kibirli insanlardır. Bugünlerde bunlara FETÖ/ PDY ile iltisakının veya irtibatın bulunduğu kamuoyu içerisinde değerlendiriliyor. Devletimiz mutlaka daha iyisini daha çoğunu biliyor, terör örgütüne karşı boş durmuyor, az kaldı kimin ne olduğu kabak gibi ortaya çıkarttır. Kimse devletten saklanamaz devlet her zaman 18 yaşındadır. Makam ve mevki sahibi olanların eleştiriye açık olması hem kendilerinin hem de toplumun menfaatinedir. Bu nedenle hakaret edilmediği sürece bütün eleştirilere açık olmamız en doğrusudur.

Şeyh Sadi Şirazi ise eleştiri hakkında şöyle der: "Olgun bir adamı dost isterseniz tenkit edin, Basit bir adamı dost edinmek için ise methedin" Bir kimsenin yüzünüze karşı övmeye hakkı olduğu gibi, Yüzünüze karşı eleştirmeye de hakkı olmalıdır.

Ve Napolyon'un sözü ile noktayı koyalım; "Yapıcı bir eleştiri akılları güçlendirir, Ahmakları öfkelendirir"

Umarım haberlerimiz ve eleştirilerimiz hep birlikte daha güzel günler yaşamamıza vesile olur.

Bu vesile ile birilerin söyleyemediğini bir küçüğünüz olarak ben tekrar söyleyim; “Eski dost düşman olmaz, yenisinden vefa gelmez”

Eski dostlar, acı, tatlı birçok günleri birlikte yaşamışlardır. Bu hatıralar, onları sıkı sıkıya birbirine bağlamıştır. Aralarında ufak tefek dargınlıklar olsa bile eski dostlar birbirlerine düşman olmazlar. Çünkü bunun bedeli insan için az olmayan bir zaman dilimiyle ödenmiştir. Yeni dostlar arasında henüz böyle sıkı bağlar yoktur. Bu dostluk, güvenilebilecek sağlamlığa erişmemiştir.

“Egemen Gazetesi tüm yazım Ailesi olarak başta Sivas'ımızda, Ülkemizde, yurtdışında yaşayan tüm Milletimizi muhabbetle selamlar, yakın zaman içerisinde önemli yerel ve ulusal haberlerde yeniden buluşmayı ümit ediyorum”

Denizalp DEMİRKAYA

Egemen Gazetesi İmtiyaz Sahibi

İnternet Gazeteciler Derneği (İGD) Yaygın Basından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi

AdminAdmin