Politika
Giriş Tarihi : 19-01-2011 18:44

SORUŞTURMAYA AKP ENGELİ

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, kendisi ve 24 belediye yetkilisi hakkındaki yolsuzluk iddialarını yalanladı.

SORUŞTURMAYA AKP ENGELİ

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, kendisi ve 24 belediye yetkilisi hakkındaki yolsuzluk iddialarını yalanladı.

Belediye Başkanı Selmanoğlu, belediyede düzenlediği basın toplantısında, MHP Elazığ İl Başkanı Behçet Susmaz'ın kendisi ve 24 belediye yetkilisi hakkında Elazığ Cumhuriyet Savcılığınca ''çok sayıda araç ve iş makinelerini yüksek bedelle kiralamak suretiyle ihalelere fesat karıştırma, suistimal, görevi kötüye kullanma ve sahte evrak düzenleme'' suçlamalarıyla soruşturma açıldığı iddialarına karşılık, İçişleri Bakanlığınca gönderilen ''Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'na soruşturma izni verilmemiştir'' yazılı dosyayı basın mensuplarına dağıttı.



2009'da yapılan yerel seçimlerden önce yolsuzlukla ilgili konuların gündeme geldiğini ve bunların ''senaryo'' olduğunu öne süren Selmanoğlu, geçen yılın nisan, mayıs, haziran ve ağustos aylarında 6 müfettiş tarafından belediyedeki tüm evrakın denetime tabi tutulduğunu belirtti.

İncelemelerin hiçbirinde sorun çıkmadığını, son olarak araç ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla karşılaştıklarını ifade eden Selmanoğlu, şunları kaydetti:

''İddiada 'yaklaşık maliyette gerekli titizlilik ve özen gösterilmediği için' diyor. Araç ihalesi yapacaksınız bu araç ihalesinin yaklaşık maliyetini belediyedeki birimler müdürler, komisyonlar hazırlamaz, kimden sorulur, şoförler odası başkanlığından, ticaret ve sanayi odası başkanlığından, bayındırlık ve iskan müdürlüğünden... Yani belediye diyor ki 'Ben şu aracı ihale yapacağım. Bana şu araçlarla ilgili maliyeti gönderir misiniz?' Kime soruyor, saydığım yerlere. Onlar da geliyor, devletin verdiği kar haddini koyarak ihaleye çıkarıyor.''

 

AdminAdmin