Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 23-07-2017 05:45

REKTÖR YILDIZ, BAKAN YILMAZ'I NİYE ES GEÇTİ?

Bilindiği üzere, birer gün arayla Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Yök Başkanı Yekta Saraç güven tazelediler ve yeniden atandılar.

REKTÖR YILDIZ, BAKAN YILMAZ'I NİYE ES GEÇTİ?

AK Parti Sivas Milletvekili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve YÖK Başkanı Yekta Saraç, ikinci kez aynı göreve atandılar.

Görünen o ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her iki isme yönelik güveni artarak devam ediyor.

Bu da Beştepe’nin, anaokulundan üniversiteye, eğitimin gidişatından memnuniyeti gösteriyor.

Yök Başkanı Yekta Saraç'ın yeniden atanması ile ilgili Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız bir tebrik mesajı yayımladı. Bu tebrik mesajı tüm yerel ve yaygın basına servis edildiği görülüyor. Rektör Alim Yıldız, Yök Başkanı Yekta Saraç'tan 1 gün önce tekrar Milli Eğitim Bakanı olarak atanan, güven tazeleyen Ak Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz için ne hikmetse bir tebrik mesajı yayımlama lütfunde bulunmadı.

Kamuoyu içerisinde bu durum farklı yorumlanırken, farklı algılara yol açarken, Rektörün acaba Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın önceki görev süresi içerisinde hangi icraatı veya icraatlarından, davranışından hosnut olmadı da, eğitim sistemi içerisindeki yüksek bürokrasi arasında ayrım gözettiyor sorularını akla getirdi.

Sivas Kamuoyu, eğitim camiası Rektörün bu tercihini sorgularken, kendi bakan hemşerisini es geçmenin sebebini merak ediyor ve şu soruları soruyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Alım Yıldız 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY kapsamında açığa alınan, ihraç edilen kamu personelinin yaklaşık yarısı Milli Eğitim Bakanlığı'nda olması mı?

Yoksa 15 Temmuz Demokrasi Zaferi başta olmak üzere darbeler, FETÖ-PKK-DEAŞ gibi terör örgütleri müfredat programına alınması mı?

Cihat kavramının da müfredatta doğru anlamıyla öğrencilere aktarılacağından mı?

Çağın gereği, ferdin ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda müfredatı yenilenmiş olması mı?

Yoksa başka bir sebeb mi?

Kamuoyu sebebini ve tüm bunları merak ederken, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörünün eğitimin başındaki en üst devlet adamı olan Milli Eğitim Bakanın'dan bir tebrik mesajını çok görmesi ve eğitim camiası üst bürokrasisi arasında ayrım gözetmesini anlamakta zorluk çekiyor.

AdminAdmin