Gündem
Giriş Tarihi : 15-02-2016 00:32

Bakan Yılmaz açıkladı: "YPG mevzileri vuruldu"

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye'deki PYD mevzilerine misilleme yapıldığını obüslerle vurulduğunu açıkladı. Öte yandan bölgedeki Türkmen güçleri, saldırılarla 29 PYD'linin öldüğünü açıkladı.

Bakan Yılmaz açıkladı:

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye tarafındaki PYD'ye ait dört mevzinin obüslerle vurulduğunu söyledi. Bu arada Halep'e bağlı Azez ilçesindeki PYD/PKK hedeflerine yönelik atışlar sonrası 29 PYD mensubunun öldüğü iddia edildi.

İsmet Yılmaz, angajman gereği TSK'nın Suriye'deki PYD mevzilerinin angajman kuralları gereği obüslerle vurulduğunu açıkladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Yılmaz şunları söyledi;

"PYD, PKK unsurları tarafından Kilis bölgemize, Demirışık Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde Türkiye topraklarına havan mermisi atılmıştır. Angajman kuralları çerçevesinde ülkemize doğru bir atış yapıldığında buna birebir değil, caydırıcı şekilde misliyle karşılık verilir. Ülkemize havan mermisi gelmesi üzerine; Maranaz, Sicarnaz ve Minak Havaalanı, Tel Rıfat ve Şafarikat bölgelerinde tespit edilen unsurlara karşı fırtına bataryasıyla atış yapılmıştır. Bizim tarafımızda can kaybı yok, karşı tarafı da bilmiyoruz.

Minak Havaalanı ve Maranaz bölgesindeki unsurlara karşı yapılan karşılık verme söz konusudur. Azaz bölgesinde saldırı hazırlığı var diye istihbarat bilgisi vardı. Sayın Başbakanımız, 'PKK ve PYD'nin Minak hava üssünden çıkıp Azez ve çevresini terk edene kadar topçu atışlarını sürdürme kararı aldığını' söyledi.

PYD'nin her alan kazanması Türkiye'ye ilave göç demektir. Ülkelerin savaş ilanı eskiden sadece silahlı atışla oluyordu, şimdi siber saldırı dahi savaş gerekçesi sayılıyor. Yasadışı göç, gerek Türkiye'nin gerekse Avrupa'nın istikrarına tehdit görüldüğünden NATO Ege'ye gemi gönderme kararı aldı. Alan kazanırsanız, göçe de teşvik edersiniz. Türkiye 2,5 milyondan fazla göçmene kapıyı açmış. Bir saha temizleme, etnik arındırma var. Herkes yerinde durursa Türkiye kendiliğinden bir şey yapmaz ama ilave bir kazanım Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturursa, Türkiye buna gerekli karşılığı verir."

29 PYD'Lİ ÖLDÜ İDDİASI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca, Halep'e bağlı Azez ilçesinde bölücü terör örgütü PYD/PKK hedeflerinin Fırtına obüsleriyle vurmasında 29 PYD militanının öldüğü bildirildi.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Cephetu'ş Şamiye'nin Azez'deki Türkmen komutanlarından Zekeriya Karslı, Kilis sınır hattında konuşlanan birliklerin Fırtına obüsleriyle Azez'deki PYD/PKK hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği top atışları sırasında çok sayıda örgüt mensubunun öldüğünü ve yaralandığını söyledi.Azez'e bağlı Minniğ köyü ve yakınındaki havaalının kontrolünü eline geçiren PYD güçlerine yönelik saldırıda 10, Maranas köyü civarındaki mevzilerde 12 ve Meryemin köyünde de 7 olmak üzere 29 kişinin öldüğünü aktaran Karslı, ''TSK'nın Suriye'deki PYD hedeflerine yönelik top atışları halen devam ediyor'' diye konuştu. 

ANGAJMAN KURALLARI GEREĞİ VURULDU

Halep'e bağlı Azez ilçesinin güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden dün, bölücü terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Akçabağlar üs bölgesine ateş açılması üzerine, TSK unsurları tarafından angajman kuralları çerçevesinde karşılık verilmişti. Bugün, öğlen saatlerinde Suriye'ye yönelik başlatılan top atışları ise halen sürüyor.

AdminAdmin