Gündem
Giriş Tarihi : 10-01-2016 20:42

MİLLETVEKİLİ ÇALIK’IN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, dünyanın en zorlu mesleklerinden birisinin de gazetecilik olduğunu belirterek, tüm basın çalışanlarının gününü kutladı.

MİLLETVEKİLİ ÇALIK’IN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık mesajında, medya çalışanlarının ve bilhassa gazetecilerin, kamuoyunu doğru bilgilendirme ve yönlendirme konusunda gösterdikleri çabaların yadsınamaz ve iltifata değer olduğunu söyledi. Çalık mesajının devamında, “En zor şartlarda bile önce toplumu bilgilendirme çabası ile hareket eden gazeteciler, bazen kendi yakınının cenazesine yetişememiş, bazen kendi hastasını hastaneye götürememiştir. Ancak mesleki görevlerini en iyi şekilde yerine getirerek olaylara ve gelişmelere tanıklık ederek kamuoyuna aktarmışlardır. Dünyanın en zorlu mesleklerinden birisi de gazeteciliktir. Doğru, ilkeli ve seviyeli bir çizgide mesleklerini icra eden gazeteciler her toplumda ve her ülkede karşılık görmüştür.

Bu vesile ile şunu da ifade etmem gerekir, basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti hem anayasal düzenin gerekliliği hem demokratik toplum olmanın gerekliliği hem de halkın tarafsız ve doğru haberlerle bilgilendirilmesinin gereklerindendir. Bu nedenle hukuk devletinin belirleyici ilkeleri olan bu unsurların muhafaza edilmesi ve geliştirilmesi elzemdir. Ancak basın özgürlüğü adı altında ülkenin birliği ve bütünlüğüne kast etmek, silahlı terör örgütlerine destek vermek hiçbir demokratik ülkede basın özgürlüğü kapsamına alınmamıştır. Yine hiçbir demokratik ülkede kişilere yönelik ağır itham ve iftiralarda bulunmak da basın özgürlüğü olarak değerlendirilmemektedir. Malatya yerel medyasında görev yapıp da geleceğin sağlıklı, huzurlu ve büyük Malatya’sı için çaba gösteren, toplumu doğru bilgilendiren gazetecilerin çalışmaları her zaman takdirle anılacaktır. Bu düşüncelerle değerli basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin