Gündem
Giriş Tarihi : 30-12-2015 14:01

‘Temassız Ödeme’ ile Kitap Hediye Edin

D&R, Bankalararası Kart Merkezi ve Herkese Kitap Vakfı 81 İlde 81 Okula 81 Kütüphane Kurulmasına Destek Oluyor

‘Temassız Ödeme’ ile Kitap Hediye Edin

HABER : AYDAN ALKAP

27 ilde 151 mağazası ile hizmet veren D&R, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Herkese Kitap Vakfı işbirliğiyle eğitime katkı sağlayacak yeni bir projeye daha imza atıyor. Tüm D&R mağazalarından 1 Mart tarihine kadar yapacağınız her ‘temassız ödeme’yle, ‘81 İlde 81 Kütüphane Projesi’ne destek olarak, ihtiyacı olan okullara kitap hediye edebilirsiniz


 

 

D&R, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Herkese Kitap Vakfı işbirliğiyle gerçekleşen ‘81 İlde 81 Kütüphane Projesi’, sanat ve cemiyet dünyasından birçok ünlünün katıldığı lansman toplantısı ile D&R Kanyon’da tanıtıldı.

 

27 ilde hizmet veren 151 mağazasıyla her geçen gün büyüyen D&R, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Herkese Kitap Vakfı işbirliğiyle, ‘81 İlde 81 Kütüphane Projesi’ni hayata geçiriyor. Tüm D&R mağazalarından 1 Mart tarihine kadar ‘temassız ödeme’ ile alışveriş yapan herkes, Türkiye’nin 81 ilinde ihtiyacı olan okullara kütüphane yapılmasına katkı sağlayabilecek.

 

Herhangi bir ek ücret ödemeden sadece tüm bankaların temassız özellikli kredi kartı ve banka kartlarını kullanarak yapılacak ödeme, her bir D&R müşterisine bu projeye katkı sağlama imkanı sunuyor. Ödeme işlemini kart sahipleri açısından basit ve hızlı bir tecrübe haline dönüştüren bu sistem kasalardaki bekleme süresini de azaltıyor. Proje, dünyada hızla kabul gören bir teknoloji haline gelen ‘temassız ödeme’nin yaygınlaşması için de bir fırsat sunuyor.

 

Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko konuya ilişkin şunları söyledi: “Dünyada ödeme sistemlerinde artık yeni bir dönemdeyiz. Türkiye de bu trendleri ve teknolojileri yaratan öncü ülkelerden biri konumunda. BKM olarak, ülkemizdeki kart kullanımının arttırılması ve dolayısıyla nakit dolaşımının azaltılarak ekonominin kayıt altına alınması misyonuyla 25 yıldır çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunu yaparken kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak, ödemelerini “basitleştirmek” önceliklerimiz. Temassız ödemeler bir yandan tüketiciye “hız” dolayısıyla zaman kazandırırken, üye işyerlerine de verimlilik anlamında önemli katkı sağlayan bir ödeme teknolojisi. Temassız ödemelerin yaygınlaştırılması amacıyla D&R’la ortaklaşa başlattığımız ve Herkese Kitap Vakfı’nın desteği ile yürüttüğümüz ‘81 ilde 81 Kütüphane Projesi’ ödeme işlemlerini basit ve hızlı bir tecrübe haline dönüştürürken, yapılacak kütüphaneler ile de çocuklarımıza katkı sağlayacak.”

 

D&R CEO’su Kürşat Demircioğlu konuyla ilgili şunları belirtti: ‘‘Yıllardır kültür-sanat ve eğitim alanındaki katkılarıyla öncü olmayı başarmış bir marka olarak; BKM ve Herkese Kitap Vakfı işbirliğiyle eğitime katkı sağlayacak yeni bir projeye daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. D&R olarak en önem verdiğimiz misyonumuz toplumumuzda kitap okumayı daha fazla sevdirme ve arttırma... Umuyorum ki çocukları kitaplarla buluşturan böyle girişimlerin sayısı her geçen gün artar ve kitabı, kütüphanesi olmayan okulumuz kalmaz.’’

 

Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver ise "Türkiye kitap okumuyor. Gençlerimiz kitap okuma becerinde 35 ülke arasında 28 inci sırada sonlarda yer alıyor. Türkiye'nin düşünen, sorgulayan, yaratan, vizyon sahibi genç liderlere ihtiyacı var. Çocuklarımıza kitap okumayı sevdirmeliyiz" dedi.

 

Herkese Kitap Vakfı’nın desteğiyle belirlenen, 81 ilin her birinde kütüphaneye ihtiyacı olan 81 okula kitap sağlanacak. Projeye destek olmak için D&R’dan yapacağınız alışverişlerinizi temassız ödemeyle yapmanız yeterli olacak.

MASALCI - CEGUESE -MASALCI - CEGUESE -