Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 08-11-2015 22:00

İŞİTME ENGELLİLERE ÜNİVERSİTELİLERDEN KURS DESTEĞİ

Sivas'ta işaret dili eğitimi alan akademisyen ve üniversite öğrencileri Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı'na (EKPSS) katılmaya hazırlanan 20 engelli gence gönüllü olarak kurs veriyor.

İŞİTME ENGELLİLERE ÜNİVERSİTELİLERDEN KURS DESTEĞİ


Engellilerin istihdamına yönelik olarak 2 yılda bir yapılan EKPSS sınavında işitme engellilerin düşük puan alması üzerine harekete geçen Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve gönüllü öğrencilerin desteğiyle Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'nde kurs açtı.

 

Açılan kursa katılan 20 işitme engelliyi gönüllü öğrenciler kursa hazırlamaya başladı. Kursta işitme engelli öğrencilere haftada üçer saat Matematik, Coğrafya ve Türkçe dersleri veriliyor. Kursta 4 akademisyen ile 6 işaret dili tercümanı görev yapıyor.

 

İşaret Dili Eğitmeni Mustafa Epik ise işitme engellilerin önceki sınavlarda aldıkları düşük puanların eğitimin zayıflığından kaynaklandığını belirterek, "Bu zayıflığı gidermek için bir çalışma başlattık. Hocalarımız gönüllü olarak destek verdiler. İşaret dili bilen öğrencilerimizin sayısı artınca bu kursu gerçekleştirebildik" dedi.

 

 

AdminAdmin