Sivas
Giriş Tarihi : 09-01-2015 17:21

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil ve Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Ak Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, Sivas Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Kocacık, mesajında, basının demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Kocacık, "Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, kişi haklarına saygı gibi değerleri ilke edinerek bu önemli görevi yerine getirebilmek için her türlü şartta büyük bir özveriyle görevleri başında olan gazetecilerimizin ve basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" ifadesini kullandı.

Beşir Köksal'ın mesajı

Köksal, gazeteciliğin onurlu bir meslek olduğunu ve bu mesleği yapanların ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktardıklarını vurguladı.

Basın mensuplarının zor şartlar altında fedakarca çalıştıklarını anlatan Köksal, "Sivas'ımızın gelişmesinde, tanıtılmasında, esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesinde önemli katkı sağlayan yerel ve ulusal bazdaki çalışan basın kuruluşlarımızın, yöneticilerinin ve çalışan gazetecilerin bu anlamlı günlerini kutlayarak aileleriyle birlikte daha nice yıllar diliyorum" açıklamasında bulundu.

Yüksel Demirgil'in mesajı

Demirgil, Sivas basınının kentin ülke ve dünya gündemine taşınmasında önemli bir yapı taşı olduğunu bildirdi.

Sivas basınının her türlü olumsuzluğa ve zorluğa karşı görevini en iyi şekilde yaptığını aktaran Demirgil, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Esnaf ve sanatkarımızın da her zaman sıkıntılarını dile getirerek destek olan basınımız demokrasinin vazgeçilmezidir. Doğru, güvenilir, objektif ve ilkeli habercilik anlayışı ile dikkat çeken ilimiz basınının, teknolojik gelişmeler ışığında sürekli kendisini iyileştirerek, her zaman daha kaliteli hizmet sunma yönünde yarış halinde olacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, çalışmalarımızda büyük desteğini aldığımız basınımıza teşekkürlerimi sunar, ilkeli ve objektif bir anlayışla devam edeceğine inandığım çalışmalarına başarılar diler, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım."

Abdulkadir Hastaoğlu'nun mesajı

Hastaoğlu, çalışan gazetecilerin toplumun haber alma ihtiyacını karşılayarak önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti.

Gazetecilik mesleğini yerine getirenlerin toplumun bilgilenmesine ve toplumsal barış ve güven ortamının güçlenmesine katkı sağladığını vurgulayan Hastaoğlu, şunları kaydetti:

"Basın milletimizin ortak sesidir. Esas olan gazetecilerimizin gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalarıdır. Ülkemizin aydınlığa, uygarlığa yaptığı ve dünyanın son gününe kadar sürecek büyük koşunun en önemli, en gerekli unsurlarından birisi de şüphesiz basınımızdır. O açıdan hür, vicdanlı ve dürüst gazeteciler toplumumuzun can damarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik eder, onurlu ve saygın mesleklerinde üstün başarılarının devamını dilerim."

Ak Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin’ın mesaji

İl Başkanı Şahin mesajında, "Gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu bulunmaktadır. Halkın gelişmelerden zamanında ve objektif bir şekilde haberdar olmasını sağlayan, gece, gündüz demeden her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek ve hiç bir zaman yılmadan, usanmadan görevlerini ifa eden gazetecilerimizi ve basın camiasını, toplum olarak her zaman takdir etmekteyiz."ifadelerini kullandı.

Şahin, mesajının devamında şunları kaydetti:

"Ülkemizin ve şehrimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olan, büyük bir gayretle çalışan fedakar gazetecilerimize Sivas'a katkılarından ötürü teşekkürlerimi sunuyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Bugüne kadar görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum."

Sivas Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam’ın mesajı

Sivas Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam mesajına, “Yaşadığımız dünyadan haber almak; çevremizde olan biteni öğrenme ve bunları da çevremiz ile paylaşmak bir ihtiyaçtır. Zor fakat son derece önemli bir görevi fedakârca ifa eden gazeteciler, milletimizin duyan kulağı, gören gözü, konuşan dili, yazan eli ve hak terazisinden sapmayan vicdanıdır.

Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, başta Sivas basın-yayın sektöründe hizmet veren basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum. Bu vesileyle, büyük bir gayretle çalışan gazetecilerimize Sivas’a hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum” dedi.

AdminAdmin