Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-06-2014 08:31

AHMET MAZLUM GÖREVDEN ALINDI…

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Basın Müdürlüğü, danışmanlığı, üniversiteyi geçmişte haberlere konu olduğu gibi son zamanlarda anlam verilemeyen ve iz bırakacak şok icraatları ile gülünç ve komik duruma düşürmüştü…

AHMET MAZLUM GÖREVDEN ALINDI…

Başta akademik çevreler tarafından büyük tepkiler alan birim, “yetkilileri acaba ne iş yapar?, üniversite bu şekilde mi temsil ediliyor” sorusu ile çalkalanıyordu.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde görev yapan öğretim üyelerinin ve idari personelin dikkatlerinden kaçmayan,  üniversitenin kuruluşundan bugüne en pasif en hantal en hareketsiz, haber atlatan birimlerin başında geldiği öne sürülen, hali hazırdaki basın biriminin her geçen gün gerilemeye devam ettiği ve üniversiteyi kamuoyu nezdinde küçük düşürdüğü konuşulmaya devam ediyor.

Bir akademik eğitim kurumuna, üniversiteye yakışmayan, teknik yeterlilikten yoksun bir görüntü çizen, doğal olmayan, yapay eklentiler ve fotoshoplu görüntüler ile günü kurtarmaya mı çalışıyor? gibi sorular ile karşı karşıya kalan birimin başındaki yetkilisi olan Yrd.Doç.Dr. Ahmet Mazlum’un Rektörlük Makamı tarafından istifasının istendiği ve Ahmet Mazlum’un bu görevinden affını istediği ve istifa ettiği bildirildi.

Üniversiteye yakışmayan, alay konusu, ibretlik ve telafisi mümkün olmayan, tarihe geçecek ürünler ile gündeme gelen birim, üniversitenin resmi web sitesinde yayınlanan ve haberler ile birlikte basın yayın organlarına servis edilen, bazı üst düzey yöneticilerinde bulunduğu fotoğraflara fotoshop ile makyaj (rötuj) yaptığı gözden kaçmamıştı. 

Rektör basın danışmanlığı görevinden el çektirilen Ahmet Mazlum'un üniversite senatosuna katılabilecek yeterlilikte bir akademik göreve sahip olmadığı öğrenilirken, Sürekli Eğitim Merkezi (Cüsem) müdürlüğü görevine ise süreli atanması sebebiyle devam ettiği aktarıldı.

Kampüste giderek tansiyonun yükseldiği ve bir türlü düşürülemediğini savunan akademik ve idari çevreler, Rektörlük makamının bu girişimi büyük bir memnuniyetle karşılanırken, bu görevden el çektirme ile bir anlamda Rektörlüğün önümüzdeki günlerde kampüste cesaret ile olayların üzerine gideceği, stratejik değişiklikler ile üniversiteye bir ivme kazandırılacağının işareti olarak algılanıyor.

AdminAdmin