Egemen Gazetesi Gerçeklerin Sesi
HEYPAK AMBALAJ'A TEŞEKKÜR
.........
SİVAS'I ÇÖZDÜ SIRA CUMHURİYET&
Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde rektörlük heyecanı sınır tanımadan devam ediyor
DÖKMETAŞ SEKRETER ARIYOR
Cumhuriyet Üniversitesi'nde geldiği günden bugüne kadar sıkıntıya çözüm bulamadı
BAŞKASININ HAKKINA RİAYET ETME
Sivas ili ve Cumhuriyet Üniversitesi çalışanları ile hizmet veren tüm diğer biri
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİ
Ulusal bir mücadelenin başladığı tarihtir 19 Mayıs… Atatürk’ün Samsu
DEMOKRASİ HAVARİLERİNDEN ANTİ-DEMOKRATİK ŞOVLAR

DEMOKRASİ HAVARİLERİNDEN ANTİ-DEMOKRATİK ŞOVLAR

  Bu haber 15 ARALIK 2011, Persembe 16:33:39 eklenmiştir. 1482 kez okunmuştur.
DEMOKRASİ HAVARİLERİNDEN ANTİ-DEMOKRATİK ŞOVLAR Şehirde pek duyulmasa da bugünlerde Cumhuriyet Üniversitesinde kıyamet kopuyor.

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

             Rektörlük seçimlerinin birinci raundu öğrenci konseyi başkanlığı seçimleri ile başlamış oldu. Alakasız gibi görünen bu iki konunun bağlantı noktası ise rektörlük için İktidardaki AKP’ye yaranma telaşında olduğu söylenen Recep Toparlı hocamızın Konsey seçimlerine direkt ve endirekt müdahaleleri.

 

Burada perde önüne itilen AKP Gençlik Kolları başkanı Murat Toraman’ın tavırları ise dikkat çekici. Asıl jön Burhanettin Kuru’nun figüranı olduğunu unutan Toraman’ın fakülte kantinlerinde gezmesi (ki normalde yasak olan kantinlere girme işini nasıl gerçekleştirdiğini hiç sormayın), havalı Mercedesler ile konvoylar halinde üniversiteye girmesi, şöförü ve korumaları dikkate değer davranışlardan olarak gösteriliyor.

 

Bu raundda en dikkat çekici konu, üniversite öğrencileri arasında birinci olduğunu iddia eden, üye sayısı bakımından Türkiye’de birinci olduğunu iddia eden Toraman’ın foyasının meydana çıkması, balonun patlaması ve Konsey seçimlerini 17-11 gibi acı bir sonuçla kaybetmesidir.

 

Rektör yardımcılarını devreye sokan, dekanlar ve hocalar aracılığı ile öğrenci temsilcilerini odalara çektiren, yer yer burs ve nakit para teklifleriyle, yer yer okul bitittirmemek gibi tehditlerle seçim kampanyalarını yürütenlerin kaybetmiş olması, Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerdeki onur, şeref ve haysiyetin tezahürüdür.

 

AKP’nin baskıları sonucu seçim iptal edilmiştir. Tüm baskılara rağmen “öğrenci konseyi öğrencilerindir” deyip konseylerine sahip çıkan öğrencilere (seçim bitmesine rağmen aramaya devam ederek) tehditlere ve aba altından sopa göstermeye devam edildiği gelen bilgiler arasındadır.

 

Murat Toraman’ın adayının adaylık konuşmasına “beni destekleyen hocalarımın isteği ile aday oldum onlara teşekkür ediyorum” diye sözlerine başlaması öğrenci temsilcisi konumunda olan ve idareye karşı, hocalara karşı öğrencilerin savunucusu olması gereken kurumun başına başkanlık için aday olan birinin baştan kaybetmesi anlamına gelmektedir. Bu cümle sözün bittiği, kepazeliğin başladığı yerdir.

 

AKP Gençlik Kollarına üye olmasına rağmen seçimlere giren, bu durum karşısında dekanlığa dilekçe sunulmasına rağmen, dilekçeyi işleme koymayan, daha sonra internet sitesinden o ismi silinip apar topar başka bir ismin konulmasını bekleyen dekan ve söz konusu kişilerin kim oldukları da yarın bu satırlarda yer alacak.

 

 

Sivas Postası



ETİKETLER : ,
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us twitterTwitter
YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!
RECEP TOP.
OLDUĞU YERDE HERZAMAN ENTRİKA VARDIR
Tokattada bize çok madikler attı önceki başkan Kerim di yanılmıyorsam onada devamlı işini güzel yaptığını söylemişdi ama şimdi seçim varya kime yandaş yalaka oluyum diyordur recep bak bir yemek ısmarla koşar recep yukarda TOP yanlış anlaşılmasın kısaltma yapmışım


Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 
 
Tüm Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri Için Tiklayiniz.
 
Türkiye geneli yol durumu hakkinda güncel bilgiler
 
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ GERİLEMEYE DEVAM EDİYOR!
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ ARAÇSIZ KALDI!..
AHAT TÜRKMENOĞLU SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. İLYAS DÖKMETAŞ'A VERDİ VERİŞTİRDİ...
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SİVAS'IN GERİLEMESİNİNDE ÖNEMLİ PAY SAHİBİ Mİ OLMUŞ ?
C.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünün Alkollü Gezisi
Kurtlar Vadisi Pusu 76. Bölüm Fragmanı...
[ Tümünü Göster ]
 
Lütfen haber arşiv tarihi seçiniz.
 
Yeni dönemde Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü kim olmalı?
Fahrettin GÖZE
Işık YILMAZ
Mehmet ÇİMEN
Faruk KOCACIK
Alim YILDIZ
Diger anketlerimiz için tıklayın...
© Copyright Gazi SOFT Haber Yazılimı V1.0.5
Her hakki saklıdır.
Bu Site haber scripti Sistemi kullanilarak Gazi Soft Tarafindan Hazirlanmistir.