Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 07-12-2011 12:38

KESKİN İDDİA; CÜ'DE BIÇAK PARASI

Sağlık Bakanlığının çıkarmış olduğu kanunla birlikte artık hiç bir sağlık kuruluşu ve doktor bıçak parası alamayacak.

KESKİN İDDİA; CÜ'DE BIÇAK PARASI

Ancak son günlerde ortaya atılan bir iddia Cumhuriyet Üniversitesini olumsuz etkileyeceğe benziyor.

 

İddianın kaynağı bazı hasta ve hasta yakınları. Hasta ve hasta yakınlarına göre üniversite de görev yapan bazı profesör ve doçent doktorlar unvanlarının yüksek olması ve hastalarla uğraşmak istemedikleri için bıçak parası talep ediyorlar.

 

Son günlerde Cumhuriyet Üniversitesinde ki yaşanan olumsuz olaylar üniversite nereye koşuyor sorusunu gündeme getirdi. İstifa ve görevden almalarla sarsılan Cumhuriyet Üniversitesinde oraya şimdi yeni bir iddia atıldı.

İddianın kaynağı hasta ve hasta yakınları ile bazı üniversite çalışanları. İddialara göre üniversitede görev yapan bazı profesörler ve doçent unvanına sahip doktorlar kıdemlerinin yüksek olmasından dolayı hastalara bakmıyorlar. Bazı hastalar ise uzman ve pratisyen doktorlara güvenmediği için profesör ve doçentlerden yardım istiyor.

İşte tam bu noktada ise film kopuyor ve hocaların bazıları bu hastalardan ya bıçak parası talep ediyor yada muayene etmekten kaçınıyor. Ancak zaten ortada net bir gerçek var ki oda şuanda bir çok hastanın da şikayetçi olduğu konulardan bir tanesi olarak gösterilen hocaların hastalara bakmaması konusu.

Bazı bölüm başkanları, profesörler, doçent ve yardımcı doçent doktorlar zaten hastalara bakmıyor ve kendi yerlerine ya uzmanlar yada son sınıf veya da yeni mezun olmuş doktorlar hastalarla ilgileniyor. Bu gerçeğin net bir şekilde bilindiği de tüm kamuoyu tarafından ifade ediliyor.

Ancak bu iddialardan sonra bundan 5-6 yıl önce de gündeme gelen ve bir doktorun bir mobilya mağazası sahibinden çocuğunun ameliyatı için bıçak parası aldığı haberleri akıllara geliyor.

Hatta bir iddiaya göre ise Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş kendisine bazı yakın isimlere de bıçak parasının alındığı iddilarını sorduğuda üniversite içerisinde şaşkınlıkla karşılanıyor ve sürekli dile getiriliyor.

Eğer bu iddialar doğruysa ve bıçak parası alınıyorsa bakalım Rektör Dökmetaş nasıl bir yol izleyecek ve bu iddaların üzerine giderek bu olumsuzlukların son bulmasını sağlayacak mı?  Yoksa Dökmetaş bu iddiaların üzerine gitmeyip sessizmi kalacak?

 

Sivas Postası

AdminAdmin