Egemen Gazetesi Gerçeklerin Sesi
HEYPAK AMBALAJ'A TEŞEKKÜR
.........
SİVAS'I ÇÖZDÜ SIRA CUMHURİYET&
Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde rektörlük heyecanı sınır tanımadan devam ediyor
DÖKMETAŞ SEKRETER ARIYOR
Cumhuriyet Üniversitesi'nde geldiği günden bugüne kadar sıkıntıya çözüm bulamadı
BAŞKASININ HAKKINA RİAYET ETME
Sivas ili ve Cumhuriyet Üniversitesi çalışanları ile hizmet veren tüm diğer biri
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİ
Ulusal bir mücadelenin başladığı tarihtir 19 Mayıs… Atatürk’ün Samsu
REKTÖRÜN KOLTUK KAYGISI CÜ'YÜ BİTİRİYOR MU?

REKTÖRÜN KOLTUK KAYGISI CÜ'YÜ BİTİRİYOR MU?

  Bu haber 05 ARALIK 2011, Pazartesi 04:30:57 eklenmiştir. 2312 kez okunmuştur.
REKTÖRÜN KOLTUK KAYGISI CÜ'YÜ BİTİRİYOR MU? Gün geçmesin ki üniversite hakkında olumsuzluklar gün yüzüne çıkmasın.

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sivaslıların büyük umutlar beslediği ve her platformda desteklediği üniversite ne yazık ki makam ve koltuk savaşları yüzünden her geçen gün geriye gidiyor. Rektörlük seçimlerinin yaklaşmasıyla yaşanan kaos ortamı üniversitenin üzerinde kara bulutların dolaşmasına neden oluyor. Koltuk kazananın sevinci kendi başarısına olurken kimse üniversitenin geri kalmasına ne yazık ki üzülmüyor. Makam sahiplerinin tek derdi ise ne yazık ki makam odası ve koltuklarından öteye gitmiyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kurulduğu günden bu güne Sivaslılar için önemli bir yer tutmaktadır.

Sivaslılar Üniversite için büyük umutlar besliyor ve gelişmesi için her konuda destek oluyorlar. Ancak Sivaslıların üniversiteyi bu kadar sahiplenmesi üniversite yönetimine örnek olmadığı gibi üniversite yönetimi makamlarını ve mevkilerini korumak için ellerinde ki değerleride kaybetmeyi göze alıyorlar.

 

Özellikle rektörlük seçimlerinin yaklaşmasıyla yaşanan gergin ortam Cumhuriyet Üniversitesinin her geçen gün geriye gitmesine neden oluyor. 2011 yılı temmuz ayına kadar Türkiye’de ki 125 üniversite arasında 48. sırada yer alan Cumhuriyet Üniversitesi Eylül ayından itibaren 59. sıraya gerileyerek yaşanan olumsuzlukların doğruluğunu kanıtlamış oluyor.

 

Rektör İlyas Dökmetaş’ın makamını korumak adına aldığı kararlar ve uyguladığı yanlış politika ise hem üniversiteye zarar veriyor hemde gelecek için umut aşılamıyor. İstifa depremiyle sarsılan ve kaos ortamının başlamasının işareti olarak gösterilen rektör yardımcısı Ömer Cevit’in istifasıyla birlikte şimdide bölüm başkanlarının görevden alınması ve profösör olmaya hak kazanan isimlerin ünvanlarının verilmemesi konuşuluyor.

 

Dökmetaş’ın kendisine muhtemel rakip olarak gördüğü doçent doktorlara profösörlüklerini vermediği üniversitede konuşuluyor.

 

Aslında üniversitede ki kaos ortamı bazı bölümlerin birleştirilmesi ve kapatılmasıyla gün yüzüne çıkmıştı. Kalp Damar Cerrahisi önce hemşire yetersizliği nedeniyle kapatılmış ancak Öcal Berkan’ın bölüm başkanlığı görevi elinden alınmasıyla yeniden hemşire ve alet ekip ekipmanın yetersiz olduğu bilinmesine rağmen yeniden apar topar ve yeni bir bölüm başkanı atanarak açılmıştı.

 

Doç. Dr. Öcal Berkan’ın yerine ise iddialara göre son 5 yıldır hiç ameliyat yapmamış beyin tümörü olan ve gününün büyük bölümünü kemoterapi bölümünde geçiren davranış bozukluğu olduğu iddia edilen 1 buçuk yıllık doçent olan Doç. Dr. Erhan Atahan atandı.

 

 Hatta iddialara göre Erhan Atahan hakkında asistanların memnun olmadıklarına ve güvenmediklerine dair dilekçe yazmaları dahi rektörlük tarafından dikkate alınmadı.

 

İşin garip tarafı ise bazı iddialara göre Doç. Dr. Öcal Berkan’ın profösörlüğünün verilmemesinde ki en büyük etken yaşanacak seçim döneminde Dökmetaş’a rakip olma ihtimalleri olarak gösteriliyor. Ancak yaptığımız araştırmalara göre ise Berkan 5 yılı aşkın bir süredir Doçent ve profösör olması gerekiyor.

 

Ayrıca Rektör Dökmetaş’ın Kalp Damar Cerrahi Bölümü için 3 yılı aşkın bir süredir prof ve doç. aradığı biliniyor. Ancak ne yazık ki profösör olmaya hak kazanmış isimlere ise muhtemel rektör adayı gözüyle bakıldığı için Dökmetaş tarafından YÖK’e bu isimler sunulmuyor.

 

Ancak üniversitede bu kadar olumsuzluklar yaşanırken ve bu iddialar gündemde bomba etkisi yaratmışken ne Rektör Dökmetaş nede Öcal Berkan bu konu hakkında basına bir açıklama yapıyor nede bilgi veriyor.

 

Dökmetaş, Köylüoğlu ve Berkan’ın bu sessizliği ise kafaları karıştırıyor. Yaşanan bu sessizlik ve kaos ortamı ise kişilere değil Sivas’ın büyük umutlar bağladığı Cumhuriyet Üniversitesinin gerilemesine neden oluyor. Kamuoyu ise bu kadar önemli bir konuda İlyas Dökmetaş, Gökhan Köylüoğlu ile Öcal Berkan’ın sessiz kalmasına anlam veremiyor ve bu iddialar doğru ise bir açıklama bekleniyor.

 

 

Kaynak: Sivas Postası



ETİKETLER : ,
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us twitterTwitter
YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!
bayan
endokrin
Takma isim değil hasyanenin web sitesine girin dahiliyede endokrin bölümünü tıklayın zaten endokrinde bir bayan var kim olduğunu görün.
bayan endokrin dediğiniz kim?
biz sade vatandaş bu takma isimleri bilmiyoruz.
adını açıkça yazındda sivaslı öğrensin. bir kişi bu kadar mı güçlü olabilir. vah üniversitem vah hastanem. nelerle uğraşıp enerjinizi boşa harcıyorsunuz. yönetici,rektör, dekan vs yok mu bu kurumda. ayaklar baş olmuş gibi bir hava var. yazık ki çok yazık. bunları duydukça üzülüyoruz.
neriman göksel
soner hoca gitt mi? gerçekten mi ?
romatolojinin açılması ile bizler çok mutlu olduk soner bey muhteşemdi şikayetleri dinleyip hemen doğru tanıyı koyuyordu ardından tahlil tetkik vs. geliyordu aman Allahım çok yazık olmuş bizler mağdur edildik hoca erciyese gitmiş o kadar çok hastası vardı ki mesai bitiminden sonrada poliklinikte hastalarına bakıp öyle gidiyordu içinde Allah korkusu olan ve işini doğru yapan biriydi bayan endokrinle kavga etmiş diyorlar hanımefendi kendini düşündü soner beyi gönderdi yazıklar olsun C.Ü yönetimi size bu kadar hasta mağdur edilmiş hastalar yine kayseri gidecek desenize vay halimize bunlar bizleri ve sivası yine mahvettiler desenize birileri müdehale etsin lütfennnnnnnnnnnnnnn????????????????*
Maça İhsan
perinçekçiler sizi
Şu yorumları okudukça Bunlar Kesin Perinçeğin adamları Bukadarmı iğrenç yazılar yorumlar yapılır ya Yapılanları gözünüz Körmü İstifa eden yıllardır niye Beklemişte şimidi sanki Başka yok değerini bilene vericek seneye daha ğüçlü geleceğineİnanıyoruz Bizler görürsek Tabi.Amerika yanlısı olduğunu bile bile Hala Perinçeğin izinden ğiden Zavallılar vah vah vah
yazık
yazık
yazık...neler konuşuluyor?...üzüntü verici olaylar bunlar...allah akıl fikir versin...
alpertunga06
vurmayın giderayak....
şimdi bunların sonu geliyorya hani...yanlarındaki yalaklar şimdi bi tekmede onlar atmaya çalışıyorlardır...eeeeeeeee yiğitler ya ...bunlarıda iyi ayırt etmeliyiz....5 ay önce onları savunucu yorumlar yapılıyordu burada şimdi nerede....ŞAFAK SÖKECEK BOZKURTLAR GÖMECEK !!!! bozkurtların nerede olduğunu merak edenlerde duysunki biz sokaklardayız....gerçek bozkurtlar sokaklarda....geziyorlar kafalarına göre takılıyorlar...zamanı gelince görecekler ülkücülerin nerede nerelerde olduklarını...mhp liyim diye gelipte ampul gibi yanmak yok öğle adama yedirmezler karrrdeşş!!! görecez !!!
doğrucu
davut
Demek Soner Hoca da gitti ha.Kutluyorum Asabile salağını.Homur homur ne dediği de anlaşılmaz ama icraatları belli kaleyi nereden fethettiğini herkes biliyor.Moloztaş 2008 de seçmenlerine söz verdi bir kez aday olacağım diye.Ama hangi sözünü tuttu ki bunu tutsun.Ahhhh koltuk sen ne tatlı şeymişsin oturanın kalkası gelmiyor.Moloztaş da kendine rakip gördüğü dişini geçirebildiklerini ya sepetliyor yada kadrolarını vermiyor.Allahından bul emi Moloz.
SABİHA GÖKÇE
SONER ŞENEL NEDEN GİTTİ?????????
Dahiliye romatoloji bilim dalı başkanı YRD. DOÇ. DR. SONER ŞENEL hoca hastaneden neden ayrıldı ve bir çok hasta neden mağdur edildi hastane yönetimi rektör ve sebile hanım neden soner hocayı gönderdiler neden kimse açıklama yapmıyor ve siz dedğerli gazetenin değerli yöneticileri bu konuyu neden gündeme getirmiyorsunuz neden sivas kaybediyor neden ???????????????*
şaşacak ne var
erhan bey atanmış ama durumu malum
durumunu gizlememiş böyle davranış bozukluğu olan ama yetkileri sınırsız biride dişte var redonun gelini tepne kimin umurunda erhan beyin gerekçesi gayet normal ama bu şekilde atanmaya bilirdi ama yani redonun geliniyle kıyaslayınca söyleyecek fazla şey yok
YAZIKLAR OLSUN...
duyduklarımız gerçekten doğru ise
durum vahim. millet işi gücü bırakmış birbiri ile uğraşıyor. beyler gerçek işiniz olan akademisyenliği bile yaptığınız söylenemez. sözkonusu kişilerin yayın listelerine bakın...sadece akademik atamalarda bir yayın yapıp ünvanı aldılar mı işlem tamamdır. kimsenin akademisyenlik, eğitim, öğrenci umurunda vbile değil. işini yapan bir kaç kişi dışında diğerleri fos. bu hocalarıda saymaya gerek yok. zaten onları bilen biliyor. bu sıkıntılar böyle devam edemez. insanlar bu durumlardan bıktı, usandı. ne olur burakın didişmeyide bu kurumu nasıl daha iyi yerlere getiririz onu düşünün. YAPILMAMASI GEREKEN İNSANLARIN HAKETTİĞİ AKADEMİK LİYAKATLARININ VERMEMEK. AMA BU ÜNİVERSİTEDE BU ÇOK YAYGIN, İNSANLARI CEZALANDIRMA VE SİNDİRMENİN YOLU OLARAK HER ZAMAN KULLANILIYOR. AMA ALLAH HAKEDENİN HER ZAMAN YANINDADIR. DEVRAN HER ZAMAN böyle sürmez.
RECEP İVEDİK VE ZUPPİ İŞİ BİTİRDİ
SAĞOLSUNLAR ONLAR İYİCE BATIRDI
MOLOZTAŞ BU İKİ KOLTUK DEĞNEĞİ SAYESİNDE İYİCE BATTI İKİSİDE CİDDİYE ALINMAYACAK SOYTARI HER GEÇEN GÜNDE ÇIRPINDIKÇA BATIYORLAR BİRLİKDE
Ömer Cevit şikayetçiysen neler olduğunu anlat
3,5 sene neler döndü en iyi bilensin
Sakladığın sürece adaylığında kimseyi inandıramazsın
korkaklar
imparatorluğu
Öcal neden korkuyor anlamıyorum.Köylünün oğlu vakti zamanında Öcalın odasından çıkmazdı.Sünepe sünepe gelir otururdu.Bölüm Başkanlığını da kaptırmış Öcal.Duyduğuma göre Köylünün oğlu bölümdeki öğretim üyelerine baskı yaparak Erhanı seçtirmiş bölüm başkanlığına.Öcal da bunu yutmuş.Ne adına?Bölümdeki herkes için Moloztaş zaten yetersiz cerrahlar anlamına gelen açıklama yapmadı mı?Eeee.Öcalın prof kadrosu da ilan edilmediğine göre bu nasıl iş yahu? Haa bu arada Köylünün oğlu İsmet Beyle 3 saat ne konuşmuş otelde?Rektörlük sözü mü aldı acaba?Eğer öyleyse Üniversitedekilerin topu hapı yuttu hatta ayvayı da yedi.Köylünün oğlu ne zulümler yapacaktır.Belden aşağı vurma alışkanlığı da edindi(kendisi bu söze alınıyor) vah Üniversitem vah.Gitti elden
YANDAŞ OLMAYANA KADRO YOK
YA YANDAŞ YA YALAKA OLANLARA VAR
öcal hoca çok değerli bir insan çokda başarılı Kıbrıs'dan ve İstanbul'daki özel hastanelerden çok büyük teklifler aldığı halde gitmemiş Sivas'a hizmet eden insan ama engel olanlar insan değil;ancak yandaş,yalaka bacısının kızını hülle ile Turizm sekreteri sonra has.müdürü allah yanınıza bırakmaz ordan sonra kış günü 40-50 emeği geçen işçileri sendikalı diye işlerine son verme kararı alıyorlar


Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 
 
Tüm Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri Için Tiklayiniz.
 
Türkiye geneli yol durumu hakkinda güncel bilgiler
 
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ GERİLEMEYE DEVAM EDİYOR!
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ ARAÇSIZ KALDI!..
AHAT TÜRKMENOĞLU SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. İLYAS DÖKMETAŞ'A VERDİ VERİŞTİRDİ...
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SİVAS'IN GERİLEMESİNİNDE ÖNEMLİ PAY SAHİBİ Mİ OLMUŞ ?
C.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünün Alkollü Gezisi
Kurtlar Vadisi Pusu 76. Bölüm Fragmanı...
[ Tümünü Göster ]
 
Lütfen haber arşiv tarihi seçiniz.
 
Yeni dönemde Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü kim olmalı?
Fahrettin GÖZE
Işık YILMAZ
Mehmet ÇİMEN
Faruk KOCACIK
Alim YILDIZ
Diger anketlerimiz için tıklayın...
© Copyright Gazi SOFT Haber Yazılimı V1.0.5
Her hakki saklıdır.
Bu Site haber scripti Sistemi kullanilarak Gazi Soft Tarafindan Hazirlanmistir.