Kültür-Sanat
Giriş Tarihi : 22-11-2011 10:52

ALTIN KEDİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

12.Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'nde Muhteşem Final: Altın Kedi Ödülleri Sahipleriyle Buluştu.

ALTIN KEDİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

12.Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'nde Muhteşem Final: Altın Kedi Ödülleri Sahipleriyle Buluştu.

12.Uluslararası İzmir Kısa Film Festivaline bu yıl 65 ülkeden 1300’ü aşkın film başvurmuş olup 40 ülkeden 117 film seçilmişti.

Kültür Bakanlığının ve Başbakanlık tanıtma Fonunun önemli katkıları ve sponsorların desteği ile İzmirli sinema severlerle Fransız Kültür Merkezinde buluşan festival bu akşam düzenlenen ödül töreni ile son buldu.

Bu yıl festival izleyicileri Oscar, Bafta, Cannes , Berlin ve diğer önemli festivallerde ödül kazanmış filmlerin yanısıra, ilk kez gösterime giren filmleri izleme şansına sahip olmuşlardı: 2011 Oscar ödüllü animasyon filmi “The Lost Thing’’, “Bafta ödüllü “Until The River Runs Red’’, Berlin Gümüş Ayı ödüllü “Broken Night’’.

Festivalde bir başka ilgi noktası Cannes 2011 film festivali yarışmasına katılan filmlerden oluşan bölümüydü.

Avrupa Film Akademisi ile işbirliği çerçevesinde 2010 ve 2011 yılları Avrupa Film Akademisi ödülü için yarışan bir çok film de programda izmirli sinema severlerle buluştu.

Ayrıca Festivalde;

Jean Luc Godard’ın 1993-2002 yılları arasında yapmış olduğu çok özel üç kısa filmi, Fotoğraf sanatçısı Gökçe Pehlivanoğlu’nun film setlerinde çekilmiş olan fotoğraflarından oluşan fotoşraf sergisi, İrish Film Fund ve Eye film Institute Holland ile gerçekleşen işbirliği çerçevesinde bu ülkelerin son dönem kısa filmleri festival programında yer aldı.

Altın Kedi Ödülleri 2011

Gecenin sunuculuğunu İzmirli Oyuncu Duygu Akdeniz'in yaptığı ödül töreninde Festivalin ulusal kategorisinde, 9 film Uluslararası kategorisinde ise 11 film Altın Kedi ödülü için yarıştı. Sinema yazarı Atilla Dorsay, Yönetmen Tayfun Pirselimoglu, Oyuncu Tülin Özen, Cannes film festivalinden Christophe Leparc ve oscar ödüllü yapımcı Cedomir Kolar'dan oluşan jüri

ULUSAL FİLM YARIŞMASI JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ:
ALİ ATA BAK, YÖNETMEN: ORHAN İNCE

ULUSLARARASI FİLM YARIŞMASI JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ:
MOKHTAR (KANADA), YÖNETMEN: HALİMA QUARDİRİ

ULUSAL FİLM YARIŞMASI ALTIN KEDİ ÖDÜLÜ
NOLYA, YÖNETMEN: CEM ÖZTÜFEKÇİ

ULUSLARARASI FİLM YARIŞMASI ALTIN KEDİ ÖDÜLÜ
EL VENDEDOR DEL ANO (YILIN SATICISI) İSPANYA, YÖNETMEN: COTE SOLER

filmlerini ödüle değer buldu.

Genç Oyunculara Altın Kedi Ödülü...

Ulusal filmler alanında “Genç oyunculara destek verme ve tanıtımlarına katkıda bulunma amacı ile yeni bir dal tesis etti” ve “Genç ve umut veren oyuncuları” ödüllendirmeye karar vermişti Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu En İyi Oyuncu ödülü Ali Nuri Türkoğlu'na layık görüldü.

EN İYİ OYUNCU ALTIN KEDİ ÖDÜLÜ


ALİ NURİ TÜRKOĞLU, Film adı: GERÇEK BİR HİKAYEDEN UYARLANMIŞTIR

12.Uluslararası İzmir Kısa Film Festivalinde bu yıl Sinema Ustalarından Atölyeler ve Söyleşiler gerçekleştirirken Türkiye’nin önde gelen sinema sanatçıları,
Sinemada Senaryo Önder Çakar
Sinemada Yapımcılık Sevil Demirci
Sinemada Oyunculuk Hatice Aslan
ile söyleşiler gerçekleştirildi.

Tüm kısa film gösterimlerinin Türkçe ve İngilizce altyazılı yapıldığı festival de izmirli sinema severler filmleri ücretsiz olarak izlediler.

 

BOĞAÇ YÜZGÜL / İNES KİREMİTÇİ / EGEMEN GAZETESİ

 

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com

Metin BOSNAKMetin BOSNAK