Turizm
Giriş Tarihi : 21-11-2011 10:24

AKSAKLIĞIN SEBEBİ YOĞUN SİSTİR

20.11.2011 tarihinde yerel saat ile 20:45’de İtalya’nın Milano şehrinden  İstanbul’a hareket edecek olan ve Türkiye’den farklı tur operatörlerinin yolcularının da bulunduğu THY’nın 3556 sefer sayılı uçağı Malpensa Havalimanı’ndan yoğun sis nedeniyle saatinde kalkamamıştır.

AKSAKLIĞIN SEBEBİ YOĞUN SİSTİR


20.11.2011 tarihinde yerel saat ile 20:45’de İtalya’nın Milano şehrinden  İstanbul’a hareket edecek olan ve Türkiye’den farklı tur operatörlerinin yolcularının da bulunduğu THY’nın 3556 sefer sayılı uçağı Malpensa Havalimanı’ndan yoğun sis nedeniyle saatinde kalkamamıştır.
Jolly Tur’un  93 misafirinin de İstanbul’a dönüş yapacağı bu uçağın Milano’daki yoğun sis nedeniyle kalkamaması ve bazı yolcuların geceyi havalimanında geçirmesi basına Jolly Tur’un ihmali şeklinde yansımıştır. Jolly Tur Yurt Dışı Turlar Müdürü Tolga Tekin’in yaptığı açıklamaya göre gerçeği yansıtmayan bu iddiaya sebep olan olay şu şekilde gelişmiştir:


İtalya’ya düzenlemiş olduğumuz  ve programlarda dün akşam İstanbul’a dönüş olarak planlanan tur programları kapsamındaki toplam 93 misafirimiz THY’nın 3556 sayılı 20.45 uçuşuyla İstanbul’a dönmek üzere Milano Malpensa Havalimanı’na rehberlerimiz eşliğinde gitmiştir. THY yetkilileri tarafından saat 20.45’de kalkması planlanan THY uçağının hava muhalefeti nedeniyle rötarlı olduğu bilgisi verilmiş, saat 01:00’e kadar uçuşun gerçekleştirileceğine dair açıklama yapılmıştır. Ardından yapılan ikinci bir açıklamada ise gece 01.00 olarak planlanan uçuşun da iptal olduğu havalimanının tüm uçuşlara kapandığı ve bu sebeple Türkiye’den de İtalyan yolcularla Milano’ya inmesi planlanan uçağın farklı bir havalimanına yönlendirildiği bilgisi gelmiştir.

Problemin yaşandığı süre içerisinde Milano Malpensa Havalimanı’nda yoğun sis nedeniyle hava trafiği tamamen aksamış, hiç bir uçuş yapılamamış ve THY ile birlikte tüm diğer havayolu şirketlerinin yolcuları da aynı sorunla karşı karşıya kalmıştır.

Milano’da etkili olan yoğun sisin saat sabah saatlerinde dağılmaya başlamasıyla birlikte, Jolly Tur ve diğer tur operatörlerinin misafirlerinin de yer aldığı THY İstanbul uçağının kontuarı 11.05 itibari ile açılmış, yolcuların check- in’leri yapılmıştır. Milano’da İstanbul’a sefer yapacak olan uçak yerel saatle 12.15’de kalkacaktır.

Hava şartlarına bağlı olarak yaşanan bu problemle ilgili Türkiye Seyahat Acentaları Birliğine bilgi verilmiş, THY yetkilileri ile de gerekli görüşmeler yapılmıştır. THY tarafından konuyla ilgili yapılacak yazılı açıklama gün içerisinde sizlerle paylaşılacaktır.
 

 

BOĞAÇ YÜZGÜL / EGEMEN GAZETESİ / BALKAN HABER AJANSI(BAHA)

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com

Metin BOSNAKMetin BOSNAK