Dünya
Giriş Tarihi : 21-11-2011 10:11

MISIR BORSASI VURGUN YEDİ

Mısır'da muhalifler ile güvenlik güçleri arasında Cumartesi sabah saatlerinde başlayan ve halen devam eden çatışmaların Mısır Borsası'na zararının çok büyük olduğu bildirildi.

MISIR BORSASI VURGUN YEDİ

Mısır'da muhalifler ile güvenlik güçleri arasında Cumartesi sabah saatlerinde başlayan ve halen devam eden çatışmaların Mısır Borsası'na zararının çok büyük olduğu bildirildi.

Yarı resmi El Ahram Gazetesi'nin haberine göre, Mısır Borsası son iki günde seansları zararla kapattı.

Mısır Borsası'nın 2 günde kaybettiği toplam tutarın 10 milyar Mısır Cüneyhi (3.2 milyar Türk lirası) olduğu açıklandı. Mısır Borsası'nın ana endeksi, ülkede 25 Ocak tarihinde başlayan halk ayaklanmasından beri yüzde 45 düştü ve bu süre içerisinde 30 milyar dolar kaybettiği vurgulandı.

Mısır'da dövize karşı artan talep bazı döviz bürolarının kepenklerini kapamasına sebep olurken, bir çok banka şubesi de olaylardan dolayı Tahrir civarındaki şubelerini kapalı tuttu.

El Masri El Yovm Gazetesi'ne konuşan bir yetkili, Mısır Merkez Bankası rezervlerinin eridiğini belirterek, mevcut rezervin ülkeyi ancak 3 ay idare edebilecek durumda olduğunu söyledi.

Aynı yetkili, Mısır'ın hızlı bir şekilde borç para temin etmesi gerektiğini kaydederek, hükümetin yurt dışından borç alınması konusundaki kararının geciktiğini ileri sürdü.
 

 

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com

Metin BOSNAKMetin BOSNAK