Dünya
Giriş Tarihi : 20-11-2011 08:21

RUS EKONOMİSİ DAHA HOMOJEN

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, ekonomilerinin Avrupa Birliği'ne (AB) üye pek çok ülke ekonomisinden çok daha güçlü olduğunu söyledi.

RUS EKONOMİSİ DAHA HOMOJEN

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, ekonomilerinin Avrupa Birliği'ne (AB) üye pek çok ülke ekonomisinden çok daha güçlü olduğunu söyledi.

Medvedev yaptığı açıklamada, yüksek enflasyon ve ciddi oranda sermaye çıkışına rağmen Rusya ekonomisinin ağır borç kriziyle mücadele eden Avrupa Birliği'ne üye pek çok ülke ekonomisinden çok daha güçlü ve homojen olduğunu belirterek, Rusya'da enflasyonun kontrol altında olduğunu ve bu yıl yaklaşık yüzde 7 seviyesine gerilemesinin beklendiğini bildirdi.

Rusya'daki sermaye çıkışının bu yıl 64 milyar dolara ulaştığına dikkati çeken Medvedev, ''Bu, bizim hatamız değil ancak kesinlikle aşılması gereken bir felaket'' değerlendirmesinde bulundu.

Medvedev, ülkesinin uluslararası alanda tanıtımının yapılması gerektiğini vurgulayarak, ''Çaba gösterilmeli... Rusya ekonomisinin propagandasını yapmak için para ve efor sarf edilmesi gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

Uzmanlar, Rusya'daki yabancı yatırımcıların çıkışını rüşvet, bürokrasi ve ağır vergi sistemiyle açıklıyor.

Küresel krizle birlikte düşen petrol fiyatlarının etkisiyle Rusya ekonomisi, 2009 yılında yaklaşık yüzde 8 oranında daralmıştı.

 

 

BOĞAÇ YÜZGÜL / EGEMEN GAZETESİ

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com


 

AdminAdmin