Dünya
Giriş Tarihi : 17-11-2011 23:42

ŞİMDİ ERDOĞAN ZAMANIYMIŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin ünlü dergisi Time’a kapak oldu.

ŞİMDİ ERDOĞAN ZAMANIYMIŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin ünlü dergisi Time’a kapak oldu.

Time, 28 Kasım tarihli Avrupa, Asya ve Güney Pasifik baskılarında “Erdoğan’ın Yolu” başlığıyla Başbakan’ın ellerini kavuşturduğu bir fotoğrafını kullandı.

Dergi; “Şimdi Erdoğan’ın zamanı” diye yazdı.

TIME dergisi, kapağını Başbakan Tayyip Erdoğan’a ayırdığı sayısında, Erdoğan’ın Kahire ziyaretinden izlenimlerle uzun bir yazı yayınladı. Oylaması halen devam eden geleneksel “Yılın Kişisi” seçimine de aday gösterdiği Erdoğan hakkında dergi şunları yazdı:
* Kahire, Recep Tayyip Erdoğan’ı rock yıldızları gibi karşıladı. Türkiye’nin Başbakanı, havaalanında, ellerinde onun bir kahraman gibi posterini taşıyan binlerce hayranı tarafından karşılandı. “Erdoğan! Erdoğan! Gerçek Müslüman korkak değil” diye bağırıyorlardı.

* Maryland Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre Erdoğan 2010’da Araplar arasında en çok hayran olunan lider. Tiranlara karşı ayaklanan gençlerin ülkelerinde çoğu kişinin görmek istediği türde bir lider.

* Mısır, Tunus ve Libya’da Erdoğan’ın adını ‘ğ’yi yutarak bağıran kalabalıklar gibi Obama da eski diktatörlerin küllerinden doğacak yeni hükümetlerin 8 yılda Erdoğan’ın yarattığına benzemesini umuyor.

* Erdoğan’ın zaman zaman otokratik huylar sergilediği, politik rakiplerine saygısızlık edip düşmanlarını hapse attığı ve medyanın gözünü korkuttuğu doğru. Ancak destekçilerine göre bu kusurları başarılarının yanında önemsiz. Türkiye artık demokratik, ekonomik olarak yükselen, uluslararası alanda gıpta edilen bir ülke.
m Arap İslamcılara göre Türkiye’nin başarısı, ülkelerini dini köklerinden kopmadan modernize edebileceklerinin göstergesi. Erdoğan’ın Batı’daki hayranlarına göre ise Erdoğan’ın Türkiye’si politik İslam’ın modernitenin düşmanı olmak zorunda olmadığının kanıtı.

9’uncu Türk

1923’te yayınlanmaya başlayan Time’ın kapağında şimdiye dek 8 Türk’ün resmi yer almıştı. Derginin henüz 4’üncü sayısında kapağına çıkardığı Atatürk 4 yıl sonra ikinci kez Time’ın kapağında yer almıştı. Daha sonra yer alan Türkler şunlar: İsmet İnönü (1941), Şükrü Saracoğlu (1943), Adnan Menderes (1958), Mehmet Ali Ağca (1984), Naim Süleymanoğlu (1988), Mine Karakaş (2007) ve Mehmet Öz (2011).


 

 

 

BOĞAÇ YÜZGÜL / EGEMEN GAZETESİ / BALKAN HABER AJANSI(BAHA)

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com

 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK