Politika
Giriş Tarihi : 11-11-2011 10:38

HAVUTÇA SORUYOR AKPLİLER YANITLAYAMIYOR

Namık Havutça, Atalay ile Bayraktar’a istifa etmeyi düşünüp düşünmediklerini sordu.

HAVUTÇA SORUYOR AKPLİLER YANITLAYAMIYOR

 

Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a ayrı ayrı verdiği soru önergelerinde istifa etmeyi düşünüp düşünmediklerini sordu.

Havutça, Van Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte Bayram Otelinin enkazında inceleme yaptıktan sonra Valinin istifasını isteyen halkı azarlayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a “Halkı azarlayan bir bakan olarak ne kadar görevde kalmayı düşünüyorsunuz?” diye sordu. Havutça, Atalay’ın polisin müdahalesi için kimin talimat verdiğini de yanıtlamasını istedi.

Havutça Atalay’a şu soruları yöneltti:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Yardımcısı Sayın Beşir Atalay tarafından sözlü olarak yanıtlanması hususunda gereğini arz ederim.

Av. Namık Havutça

Balıkesir Milletvekili

Van  Valisi Sayın Münir Karaloğlu ile birlikte Bayram Otelinin enkazında inceleme yaptıktan sonra ayrıldığız sırada enkaz önünde toplanan ve Valinin istifasını isteyen halka polisin orantısız güç kullanarak biber gazı ve gaz bombaları ile müdahale etmesi talimatını kim ya da kimler vermiştir? Polis müdahalesinin sorumluları kimlerdir?
Kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten Van halkının valinin istifasını talep etmesine karşılık polisin müdahalesini doğru buluyor musunuz?
Evini yakınlarını deprem felaketinde yitirmiş, endişe içinde yaşadığı bölgeyi terk etmeye başlayan halkın tepkisine karşılık “dinleyecek misiniz? Dinleyecek misiniz? Yok dinlemiyorsanız hoşçakalın hadi” diye azarladığınızı düşünmüyor musunuz?
Halkı azarlayan bir bakan olarak ne kadar görevde kalmayı düşünüyorsunuz?

 

“BAKAN OLARAK HALKIN GÜVENİNİ YİTİRMEDİNİZ Mİ?

Balıkesir Milletvekili Havutça Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde de, Bakanın, Deprem bölgesi hangi bilimsel verilere göre “güvenilir bölge” ilan ettiğini yanıtlamasını istedi. Bakan Bayraktar’ın güvenirliğini yitirip yitirmediğine yanıt vermesini isteyen Havutça, şu sorularını yöneltti:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından sözlü olarak yanıtlanması hususunda gereğini arz ederim.

 

Av. Namık Havutça

Balıkesir Milletvekili

 

9 Ekim 2011 tarihinde basın toplantısında yaptığınız açıklamada "Büyük depremin olduğu yerde bir daha deprem olmaz. Bugün diyebilirim ki Van merkez ve Erciş en güvenilir bölgedir" dediniz. Deprem bölgesini hangi bilimsel verilere dayanarak  “güvenilir bölge” ilan ettiniz?
Verdiğiniz bilgilerle Van halkını yanıltmış olmadınız mı?
Açıklamalarınızda, ön hasar çalışmalarının yüzde 95 seviyesinde tamamlandığını ifade ettiniz. Çalışmaların esas gayesinin girilemeyecek ağır hasarlı, orta hasarlı bina ve evleri tespit etmek olduğunu dile getirdiğiniz halde 9 Kasım 2011’deki depremde yıkılan otellerde yapılan hasar tespit çalışmaları hangi bilimsel verilere dayandırılmaktadır?
Bakan olarak güvenirliğinizi yitirdiğinizi düşünüyor musunuz?
İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?
 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK