Ekonomi
Giriş Tarihi : 30-09-2011 13:27

PINAR ABAY'IN ÜÇ HAYALİ VARMIŞ

ING Bank Türkiye Genel Müdürlüğüne atanan Pınar Abay, bankaya dair üç hayali bulunduğunu, kısa vadede Türkiye'de daha güçlü bir rakip, uzun vadede de seçtikleri alanlarda neredeyse rakipsiz bir banka olma hayali olduğunu kaydetti.

PINAR ABAY'IN ÜÇ HAYALİ VARMIŞ

ING Bank Türkiye Genel Müdürlüğüne atanan Pınar Abay, bankaya dair üç hayali bulunduğunu, kısa vadede Türkiye'de daha güçlü bir rakip, uzun vadede de seçtikleri alanlarda neredeyse rakipsiz bir banka olma hayali olduğunu kaydetti.

 ING Bank Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Wilfred Nagel'in ING Grubu Risk Yönetimi Başkanı olarak atanması, Abay'ın da ING Bank Türkiye Genel Müdürlüğüne getirilmesi dolayısıyla basın toplantısı düzenlendi.

Abay, toplantıda yaptığı konuşmada, 1977 Ankara doğumlu olduğunu belirterek, ''Ben, iki tarafı da gayet Kayserili olan bir ailenin kızıyım. Dolayısıyla nerelisiniz diye sorsaydınız 'Kayseriliyim' diye cevap alırdınız. Diğer taraftan Adanalı aileye gelin gitmiş bir Türk kızıyım. Bakacak olursanız, genlerimde hayatta hep birşeyler yapma azmini belki bulabilirsiniz'' diye konuştu.
     Üniversiteden mezun olduktan sonraki iş yaşamını anlatan Abay, hem Türkiye'nin büyümesinde rol almak, hem de iki çocuğunu Türkiye'de büyütmek istemesinden dolayı yurt dışında çalıştıktan sonra ülkeye dönmeye karar verdiğini söyledi.
     Aileyi ve çocukları çok önemsediğini vurgulayan Abay, ''Kariyerim de öncelikli oldu, ama eşim ve çocuklarım da en az onlar kadar öncelikli oldu. Çok şanslıyım. Çünkü hayatımda her şeyime destek olan eşim ve ailem var'' dedi.
     Türkiye'de özellikle yabancı sermayenin hızla girdiği dönemde birçok kurumla çalıştığını, ayrıca ING'nin Oyakbank'ı satın almasından sonraki süreçte Türkiye'deki çalışmaları yürüten ekibin lideri olduğunu, danışmanlık kariyeri süresince ING Grubu ve ING Bank'ı yakından takip ettiğini vurgulayan Abay, ING'nin Türkiye'deki vizyonu ile kendi vizyonu çok örtüştüğü için gelen teklifi kabul ettiğini belirtti.
    
    
     Bundan sonraki dönem için ING Bank'ta çalışma ekibiyle birlikte hayata geçirmeyi düşündüğü üç hayali bulunduğunu dile getiren Abay, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     ''Birinci hayalim; Türkiye'de çalışmak için en çok tercih edilen kurum olacağız. Türkiye'deki yeteneklerin en çok çalışmak için tercih ettiği kurum ING Bank olacak. Bununla ilgili çok ciddi çalışmalar yapacağız. Bizim Türkiye'deki stratejimiz, kısa vadede önce rakiplerimize daha da güçlü bir rakip olmak. Ama uzun vadede ING'nin global bilgi birikiminin çok olduğu, müthiş deneyimleri olduğu alanlarda neredeyse rakipsiz olmak. Dolayısıyla biz kısa vadede daha güçlü bir rakip olacağız. Ama uzun vadede de seçtiğimiz alanlarda Türkiye'de neredeyse rakipsiz bir banka olma hayalimiz var. Üçüncü olarak; biz yaptığımız işlerde, Türkiye'nin geleceği için önemli olan alanlarda hep finansman desteği sağlayan banka olacağız. Büyüyen Türkiye'nin bir parçası olma vizyonumuza katkı sağlayacak şekilde, ülkenin büyümesine katkı sağlayacak her alanda ING Bank'ı görüyor olacaksınız. Bunu yapmak için de birçok alanda ciddi yatırımlar yapacağız. Çok iddialı olduğumuz alanlar var. Örneğin operasyonel verimliliğimizi çok ciddi artıracağız. Burada ben Türkiye'de değil Avrupa'da bile örnek gösterilen bir yapı kurabileceğimizi düşünüyorum.''
    
    
     Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Abay, kısa vadede ING Bank Türkiye'de yapılması gereken çok fazla iş ve iyileştirilmesi, daha iyi olmaları gereken alanlar bulunduğunu ifade etti.
     Pınar Abay, Türkiye'de tasarrufun büyümesini çok önemsediklerini, dolayısıyla Türkiye'nin lider tasarruf bankalarından biri olmayı istediklerini belirterek, ''Ayrıca KOBİ'leri çok önemsiyoruz. Çünkü Türkiye'nin girişimciliği ve ilerideki büyümesinin KOBİ'lerden geçeceğine çok inanan bir bankayız. ING'nin DNA'larında KOBİ bankacılığı var. DNA'larındaki KOBİ bankacılığını Türkiye'ye çok iyi işliyor olacağız. Bankamızın önceliği, KOBİ'lere tam destek olacak'' şeklinde konuştu.
     Türkiye'de 3 ila 5 yılda belli alanlarda daha da önde olacaklarına dikkati çeken Abay, bulundukları konum ve ölçek itibariyle büyük bankaların belki de yapmayacağı veya yapmaktan çekineceği alanlarda olacaklarını söyledi.
    
    
     Satın almalara ilişkin Abay, Türk bankacılık sektörünün geçtiğimiz dönemde rüşdünü ispat ettiğini, bundan sonraki dönemde Türkiye'de yabancı yatırımların, yurt dışındaki krize rağmen, büyüyeceğine inandığını belirterek, ''ING Bank Türkiye'de büyümeyecek olsaydı beni burada göremezdiniz'' dedi.
     ING Bank'ın Türkiye'deki büyümesinin büyük kısmının organik büyümeden geleceğinin altını çizen Abay, şöyle devam etti:
     ''Elbette ki önümüzdeki 3 ila 5 yıllık vizyonumuz içinde başka satın almalar da olabilir. Bu, bizim gelecekteki Türkiye büyüme vizyonumuza paralel bir adım... 3 ila 5 yıl içinde Türkiye'de bu tip fırsatların çıkabileceğini düşünüyorum. Bu tip fırsatlar çıktığında, gerek kamu gerek özel bankalar, ING Bank mutlaka değerlendirecektir. Biz burada büyümek istiyoruz. Büyümenin getireceği ortamda önümüze çıkan fırsatları değerlendireceğiz. Dolayısıyla hem organik, hem inorganik fırsatları değerlendiriyor olacağız.''
     Pınar Abay, ''Türkiye'de ne ölçekte banka alınmalı'' diye sorduklarında, buna ''orta veya büyük ölçekte olmalı'' yanıtını vereceğini, bundan dolayı da ING Bank'ın önümüzdeki yıllarda ilgi alanının bu büyüklükteki bankalar olacağını vurguladı.
    
     Kurum içinde sadece tepedekinin sesini dinleyen bir banka olmayacaklarının altını çizen Abay, iki hafta içinde sahadaki şube müdürleriyle tek tek tanışacağını ve ING Bank'ın bulunduğu yerleri ziyaret edeceğini söyledi.
     Bankaya son bir yılda katılan üniversiteden yeni mezun olmuş çalışanlarla da sohbet toplantısı gerçekleştireceğini anlatan Abay, çok katılımcı bir yönetim anlayışında olacaklarını vurguladı.
     Abay, bir gazetecinin, ''ING Bank Türkiye'de çok sık Genel Müdür değişti'' şeklindeki yorumu üzerine, ''Benim planım burada uzun kalmak. Daha önce çalıştığım kurumda 10 yıl gibi bir süre çalıştım. Ayrıca önüme koyduğum hedefleri bırakıp gitmek gibi bir yaklaşımım yok'' dedi.
     Bir bankada çalışma deneyimi olmadığı için dünyada ve Avrupa'da yaşanan sorunların kendisini zorlayıp zorlamayacağı şeklindeki bir soruya ise Abay, ''Geçmişteki iş deneyimim içinde aslında sadece bankacılıkla uğraştım. Dolayısıyla uygulama esnasında birçok şeyi gördüm. İyi yapılanları da kötü yapılanları da gördüm. Bu kadar vaka görme bende inanılmaz tecrübe yarattı'' yanıtını verdi.
    

 

 

BOĞAÇ YÜZGÜL / EGEMEN GAZETESİ

 

 

 

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com

 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK