Turizm
Giriş Tarihi : 19-09-2011 17:40

YAŞANANLARA RAĞMEN TÜRK TURİZMİ AYAKTA KALDI

TUROB Başkanı Timur Bayındır, “Birlik olarak, uluslararası arenada herkes tarafından tanınıyoruz”

YAŞANANLARA RAĞMEN TÜRK TURİZMİ AYAKTA KALDI

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, “Uluslararası arenada, herkes tarafından tanınan bir Birlik olma yolunda hızla ilerliyoruz. Avrupa Otel, Restoran ve Cafeler Birliği (HOTREC) ile münasebetlerimiz, üst düzeyde devam ediyor. Her türlü çalışmalarından istifade ediyoruz ve 26 Ekim ile 29 Ekim tarihleri arasında Kopenhag’da gerçekleşecek olan HOTREC Genel Kuruluna katılacağız. Zira, yönetim kurulunda olduğum Dünya Otelciler ve Restorancılar Birliği (İH&RA)’nın, 49. Genel Kurulu ise, 26 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasında Nepal’de gerçekleşecektir. Sizleri temsilen, Nepal’da bulunacağım” diye konuştu.

Kısa adı TUROB olan, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin, Eylül ayı geleneksel öğle yemeği, Doubletree by Hilton İstanbul Moda Otel’de düzenlendi.

Yemeğe, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, Kadıköy Emniyet Müdürü Hakan Boydak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi Koordinatörü Tülin Ersöz’ün de aralarında bulunduğu kamu ve yerel yönetimlerden yetkililer ile TUROB üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Sektör olarak, STK'larla ortaklaşa olarak uğraştıkları meselelere ilişkin henüz bir neticeye ulaşılamadığını kaydeden TUROB Başkanı Timur Bayındır, “Uğraştığımız meseleler devam ediyor ve halen bir neticeye ulaşamadık. Mesela, çeşitli ülkelerdeki meslektaşlarımız ile yaptığımız görüşmelerde, telif hakları konusunu, nasıl çözüme kavuşturduklarını soruyoruz. Ama maalesef, kimsenin iyi netice alamadığını da görüyoruz. Biz de, telif hakları konusunu, halen bir çözüme ulaştıramadık. Ancak, beklemekte olduğumuz konular vardır. MÜYAP, MSG, MESAM, MÜYORBİR ile yapılan görüşmeler, netice bekliyor. RATEM ile pazarlığımız devam ediyor” diye konuştu.

Turizmde başarılı bir yıl geçirdiklerini ifade eden Timur Bayındır, şunları söyledi:
“İstanbul ve ülkemiz turizminde, yoğun günler yaşıyoruz. İstanbul’da ilk 8 ayda ortalama %15’lik bir artış, ülkemiz genelinde ilk 7 ayda ortalama %11’lik bir artış söz konusudur. Bu rakamlar da, bu yılın sonunda, 30 milyon turist sayısını geçeceğimizi gösteriyor. Yabancı meslektaşlarımız, ‘dünya turizmi küçülürken siz nasıl büyüyorsunuz’ diye sorduklarında, sizin başarılı olduğunuz yönleri de inceliyoruz diyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmasında, bu yıl olduğu gibi, gelecek yıl da, İstanbul Shopping Fest organizasyonunun içerisinde yer alacaklarını anlatan Timur Bayındır, gelecek yıl 9 ile 29 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest’in, konaklama sektörü açısından çok uygun olmasa da, İstanbul’a renk katması açısından faydalı olacağını kaydetti.
TUROB’un yaptığı çalışmalara değinen Timur Bayındır, en son, Fransa ve Belçika Kültür Ateşelikleri ile yaptıkları toplantıların verimli geçtiğini belirtti.

Başbakanlık tarafından başlatılan, kuraklık ve kıtlık nedeniyle dakikada 3 çocuğun hayatını kaybettiği ve yaklaşık 13 milyon insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı “Doğu Afrika Ülkelerine Yardım Kampanyası” ile ilgili çalışmalara değinen Timur Bayındır, konuşmasına şöyle devam etti:
“Doğu Afrika Ülkelerine Yardım Kampanyasında, Siz değerli üyelerimizin katkıları ile TUROB olarak başarılı olduk. Yardımda bulunan tüm üyelerimize, sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Halen, bağışlar kabul ediliyor. Lütfen, yaptığınız yardımların bağış makbuzlarını, TUROB’a da fakslayınız” şeklinde konutu.

Konuşmasının sonunda, sponsorlar ile otele teşekkür eden Timur Bayındır, şunları söyledi: 
“Her zaman yanımızda olan ve sektörümüze büyük katkılar sağlayan sponsorlarımız, Metro, Ecolab, Ciner Grubu, Yurtiçi Kargo ve Boyut Yayın Grubu’na huzurlarınızda teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Kadıköy’ümüze kazandırdıkları bu güzel otel için, Taşyapı Grubu’nu en içten dileklerimiz ile kutluyoruz. Bizleri bu güzel ortamı hazırlayan, Taşyapı Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Nevin Turanlı, Doubletree by Hilton İstanbul Moda Genel Müdürü Sayın Mustafa Cevizci ve İş Geliştirme Direktörü Sayın Hülya Akgün ile değerli ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Konuşmanın sonucunda, Başkan Timur Bayındır tarafından, Crowne Plaza İstanbul Asia’dan Ergün Demiray’a, Divan Ankara Hotel ve Divan Çorlu Hotel adına Faik Öztunç’a, Doubletree by Hilton İstanbul Moda Hotel’den Mustafa Cevizci’ye ve Grand Hilarium’dan Cemal Dalkıran’a üyelik plaketleri verildi. 

 

 

BOĞAÇ YÜZGÜL / EGEMEN GAZETESİ

 

 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK