Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 22-01-2018 07:19

REKTÖR MÜ DEREBEYİ Mİ?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız devletin imkânlarını har vurup harman savuran 4 KM’lık domuz istinat duvarı yaparak iddialara göre buna 2 milyon TL’yi harcayarak sonuç alamadığı ortadadır.

REKTÖR MÜ DEREBEYİ Mİ?

Somut verilere dayanan, Hak-Hukuk tanımamazlığı, ihtirasları, nemelâzımcılığı ile bugünlerde Üniversite personelinin ve Sivas halkının dilinden düşmeyen, eleştirilen Rektör Alim Yıldız yönetimindeki Sivas Cumhuriyet Üniversitesi mahkeme kararlarını uygulamayarak çalışanlarına uyguladığı mobbingi, yaşattığı mağduriyetlere, ötekileştirme ve itibarsızlaştırma girişimlerini, sürgünler, yandaş kayırmacılığı, özellikle mahkeme kararlarına yansıdığı üzere yandaş, başarı gösteremeyen, liyakatsiz bazı kişilerin Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde hukuksuz yöneticilik yaptırıldığı ve bu konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulması ile gündemin ilk sırasında yer almaktadır.

Yarım milyon Tl’lık lüks makam arabaları ile ilk günlerde gündeme gelen makam odalarına özel tuvalet yaptırmaları ile köşe yazılarına, basına malzeme olan arabalara uydu antenleri ve televizyon taktıran koruma ordusu ile dolaşan, konutunun dayanıp döşenmesi, öğrenciler eğitimlerini bilgisayarsızlıktan pratiğe dökemezken, kamu bütçesinden ihtiyaçları varmış gibi öğretim üyelerine piyasa değeri yaklaşık 3000 TL olan Laptop bilgisayarlar hediye ediliyor bahanesi ile şirin görünme çabaları.

Birkaç ay önce Rektör Alim Yıldız bir öğretim üyesine hitaben “Yıllardır üniversitede “akademisyen” olarak çalışan ve bilim adına bir tane kitabı, bir tane makalesi olmayan, üniversitemizin akademik başarısına 1 puan katamayan kalkmış üniversitenin bilimsel başarısızlığından bahsediyor. Önce işini yap bayım.”  Sözlerini sosyal medya aracılıyla sarf ettiği herkesin malumudur.

ŞİMDİ BİZ REKTÖR’E SORALIM

Siz Rektör olarak işinizi yapıyormusunuz? Kuruma, Sivas’a ne kazandırdınız? Kalkmış üniversitede personeli mağdur ediyorsunuz, kendiniz gibi düşünmeyenleri ötekileştiriyorsunuz, itibarsızlaştırıyorsunuz, sürgünlere tabii tutuyorsunuz MAHKEME KARARLARINI UYGULAMIYORSUNUZ niye?

Türkiye Cumhuriyetinin mahkeme kararlarını yasaları, yönetmelikleri eğer Cumhuriyet Üniversitesinde uygulamıyorsanız tanınmıyorsanız, kimin ve kimlerin yasaları üniversitede uygulanıyor, tanınıyor?

Cumhuriyet Üniversitesinde Ülke TV’de bir programda ifade edildiği üzere başka bir mekanizmanın döndüğü,  başka bir mekanizmanın varlığından söz edilirken bu söz edilen mekanizmanın ipi var mı?

Varsa kimin elinde?

Bu mekanizmanın,  düzeneğin varsa çarkı, ipi ülke dışına kadar ulaşacak kadar uzunmudur?

Bu söz edilen mekanizmanın serbestlik derecesi üç buçuk mu?

Bu mekanizma 3 mü 4 ayaklı mı?

Son olarak,

Bayım Sen REKTÖRMÜSÜN DEREBEYİMİSİN?

Önümüzdeki günlerde birçok konuyla yaygın (ulusal) basının gündemine geleceği kesin gözüyle bakılan Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas’ı her türlü yıpratmaya devam etmektedir.

İŞTE MAHKEME KARARI UYGULANMAYAN BAZI KARARLARDAN 2 ÖRNEK:




AdminAdmin