Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 30-12-2017 03:41

ÜNİVERSİTEDE BÜYÜK PANİK !..

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampüsüne giren domuz sürüsü, öğrencilerin korku dolu anlar yaşamasına neden oldu.

ÜNİVERSİTEDE BÜYÜK PANİK !..

Kırsalda yiyecek bulmakta güçlük çeken domuzlar Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesine yeniden dadandı. 

Geçtiğimiz gece Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampüsüne giren domuz sürüsü, cep telefonu ile görüntülendi. Çekilen videoda kampüs içerisinde domuzlarla karşılaşan öğrencilerin panik halleri görüldü.

Üniversite yönetimi, özellikle kış aylarında yiyecek bulmak amacıyla yerleşke içerisine inen ve öğrenciler için tehlike oluşturan yaban domuzlarına karşı aldığı önlem fiyasyo ile sonuçlandı.

VİDEO İÇİN: https://www.youtube.com/watch?v=TMj2raN-Yek

Yaklaşık 1.5 yıldır görevde bulunan Üniversite yönetiminin tedbirleri yetersiz kalmış, sonuç alınmamış  olacak ki, domuzlar üniversite kampüsüne dadandı ve büyük bir paniğe neden oldu.

Kamu bütçesinden yüzbinlerce TL harcananarak yapılan set ile yabani hayvanların kampus içerisine girilmesinin engeleyemediği görüldü.

Bir çok işte olduğu gibi Rektör Alim Yıldız yönetiminin yetersizliği öğrenciye ve personele büyük hayal kırıklı yaşatmaya devam ediyor. Hiç bir beklentiye cevap veremeyen yönetim ayrıca büyük kamusal kaynakları heba ettikleri iddia edilmektedir.

Bu durum öğrenci ve personeli arasında  büyük bir homurdanmaya neden olurken, tedirginlik ve korku had safhaya ulaştı. 

Birçok üniversite çalışanı ve öğrencisi "alıştık artık bu beceriksizliğe yine hüsran" gibi ifadelere yer verirken, üniversitede yaşanan hertürlü olumsuzluk ve mağduriyetler tavan yaptığı ve bu anlamda hiç bir somut gelişmenin olmadığı ifade ediliyor. Tüm bu nedenle umudunu yönetimden ve siyasi iktidardan kesen üniversite personeli ve öğrencisi yaşanan olumsuzukların, gidişata bir dur denmesi noktasında 2019 yılına kilitlendiği görülüyor.

AdminAdmin