Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 27-12-2017 00:49

VEKALETLER ÜNİVERSİTESİ

Gazetemizde 16 Kasım 2017 Perşembe günü yayınlanan bir haberimizde sürgünde bulunan ve görev yaptırılmayan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13-b maddesi ile tecrübeli idari personelin ilgisiz birimlerde görevlendirilmesinden bahsetmiştik.

VEKALETLER ÜNİVERSİTESİ

Bugün hala on civarında birimin idari personel yöneticilerinin sebepsizce görevlendirmeleri işleminin devam ettirildiği, Genel Sekreterlik makamının da vekaletle yönetilmeye çalışıldığı gözlenmektedir.

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 51-b ve c maddeleri ile “Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararname”nin ilgili maddeleri uyarınca fakültede olması gereken birimlerden Fakülte Sekreterliği’nin Mühendislik Fakültesi, Turizm Fakültesi’nin web sitesinden çıkarıldığı yasa ve KHK‘nin ilgili maddelerinin ihlal edildiği düşünülmektedir. Bu durum eğer bir yanlışlık sonucu yapılmadı ise resmen kanun tanımamazlık olabileceği çeşitli kesimlerce yorumlanmaktadır.

 

Aşağıda yazılı soruların Üniversite ve Sivas kamuoyunda cevapları beklenmektedir:

1. İlgisiz birimlerde görevlendirilen idari personel buralara ne sebeple görevlendirilmiştir?

2. Bu personellerin yerine bakan kişilere vekalet ücreti ödenmektemidir? Bu ödemeler yapılırken Sayıştay Başkanlığının görüşü alınmışmıdır?

3. Bu personellere 2018 yılı başında emekli olmaları için baskı yapılmaktamıdır?

4. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ve KHK‘nin ilgili maddeleri yok sayılarak  Mühendislik Fakültesi ve Turizm Fakültesi’nin Web  sayfalarından  Fakülte Sekreterliği‘nin çıkarılması yasalmıdır?

5. İdari personellerle ilgili tüm kararların Rektör danışmanı Enis Baha Biçer  ve Genel Sekreter vekili Hakan Yekbaş tarafından alındığı doğrumudur?

AdminAdmin