Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 27-12-2017 00:02

ÖĞRENCİ VE PERSONELE ÇİP’TE TAKILACAKMI?

Cumhuriyet Üniversitesinin girişlerinde yerel basın tarafından “Eş dost geçiş sistemi” olarak adlandırılan HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) uygulamaya konuldu ve bu sistem ile araçların hangi saatlerde Üniversiteye girip çıktığı, aracın sahibi ve diğer birçok bilgi kontrol altına alındı.

ÖĞRENCİ VE PERSONELE ÇİP’TE TAKILACAKMI?

Bu bilgilerin Üniversite yöneticilerine rapor halinde verilip verilmediği şimdilik bilinmiyor.

Üniversitenin son yeniliği ise tüm ilçelerdeki okullar dahil, Fakülte, Yüksekokul ve MYO‘ların bir kısmına takılan, bir kısmına ise takılacak olan “Yüz Tanıma Sistemi”.  Bu sistemin çeşitli sakıncaları olduğu, tarayıcıdan geçen yüz verilerinin başkaca kötü niyetli kişi ve kuruluşların eline geçme olasılığı öğrenciler ve personel arasında huzursuzluğa sebep olduğu gözlenmiştir.

Öğrenci, Akademik personel ve idari personelin binalara saat kaçta girdiği saat kaçta çıktığı bilgilerinin yöneticilere verilip verilmeyeceği şimdilik bilinmiyor.

Bu arada Sivas halkı arasında dolaşan espiri konularında nakletmekte fayda görüyoruz; C.Ü. Yöneticilerine verilecek bilgilerin değerlendirilmesinden sonra  hısım, akraba, eş dostlardan kurallara uymayanlara  tek ayak üstünde durma cezası diğerlerine ise çeşitli disiplin cezaları verileceği  ve ayrıca öğrencilerle personele çip takılması için firma arandığı.

Üniversite yönetimine muhbirlik yapanların ise işsiz kalacakları için çok üzüntülü oldukları.

Yüz tanıma sistemi ile mesai kontrolünün hukuka aykırı olduğu Konya 1. İdare Mahkemesi tarafından karara bağlanmışken, Üniversite yönetiminin bu konudaki ısrarı anlaşılamadı.

İŞTE O MAHKEME KARARI: 

AdminAdmin