Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 18-12-2017 02:58

“ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ ÜNİVERSİTEYİ TERCİH EDİLMEYECEK BİR NOKTAYA TAŞIDI”

Sivas´ın son yıllarda sürekli olarak geriye gittiğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ulaş Karasu, önemli açıklamalarda bulundu.

“ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ ÜNİVERSİTEYİ TERCİH EDİLMEYECEK BİR NOKTAYA TAŞIDI”

Sivas´ın son yıllarda sürekli olarak geriye gittiğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ulaş Karasu, önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet döneminde Sivas´ın çok önemli yatırımlar aldığını aktaran Karasu, 1950´lerde ekonomi noktasında Türkiye´de 8. sırada olan Sivas´ın şu anda 50. sıralarda süründüğünü ifade etti.

CHP İl Başkanı Karasu, “Sivas Organize Sanayi Bölgesi, toptancılar ya da inşaat malzemesi satan firmaların deposu haline geldi. Selçuklunun başkenti, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir, katma değerini her geçen gün kaybediyor. Cumhuriyet döneminde en önemli yatırımları alan şehir,  1950´lerde Türkiye´de ekonomi noktasında 8. sırada olan şehir bugün hızlı bir şekilde 50. sıralara gerilemiş durumda. 30 yıldır Sivas´ı yöneten zihniyet çevresindeki illerin gerisinde kalıyorsa bunun hesabını vermelidir ama ne sivil toplum kuruluşları konuşabiliyor, ne odalar konuşabiliyor. Kimsenin sesi çıkmıyor” dedi.

Sivas adına atılacak her adımda siyasi iradenin yanında yer aldıklarını ve bundan sonra da yer alacaklarını dile getiren Karasu, “Kimse kusura bakmasın ama 4 sefer açılışını yaptıkları et kombinası halen çalışmıyorsa, halen bu şehrin hayvan üreticisi mağdur oluyorsa bunun hesabını da birilerinin vermesi gerekiyor, bunu sormamız lazım. Sivaslı olup da başka illerde okuyan üniversite öğrencileri mezun olduktan sonra memleketlerine dönmüyor. Bunun hesabını sormamız lazım. Beyaz yakalılar Sivas´a dönmüyor. Üniversitemiz var diyoruz, üniversitemizle övünüyoruz ama özellikle son bir yıldır üniversite yönetimi de üniversiteyi tercih edilmeyecek bir noktaya taşıdı. Böyle olunca Sivas´ı yönetenlerin sesi soluğu çıkıyor mu? Hayır. Sivas, bir emekli şehri pozisyonunda. Bu kimliğini koruyor. Onun dışında Sivas´ta üretim her geçen düşüyor. Sivas; Türkiye sıralamasındaki yerini her geçen gün kaybediyor, küçülüyor” diye konuştu.

AdminAdmin