Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 26-11-2017 21:49

ENGELSİZ ÜNİVERSİTE!

Son günlerde engelli vatandaşlara yönelik yapılan sözde düzenlemeler skandalına bu kez de Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) imza attı.

ENGELSİZ ÜNİVERSİTE!


Engelli vatandaşların kaldırımları daha rahat kullanabilmesi için kaldırımlara engelli rampası ekleyen Üniversite yönetimi, kaş yapayım derken göz çıkartıyor.

CÜ Mühendislik Fakültesi otoparkının önünde bulunan kaldırımdaki engelli rampasının ortasında kalan aydınlatma direği, bu kadarına da pes dedirtti.


Engelli vatandaşların engelleri aşması için yapılan rampanın ortasında bulunan aydınlatma direği, engellenmenin en büyüğü oldu.

ENGELLİ YÜRÜYÜŞ BANDI DÖŞENMEDİ

Ayrıca geçtiğimiz günlerde yenilenen kaldırımlara görme engelli vatandaşlar için yapılması gereken engelli yürüyüş bandının döşenmemesi de dikkat çekti.

Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler (CENGEL) biriminin kurulması ile birlikte katıldığı her platformda “Engelsiz Üniversite” sloganını dile getiren üniversite yönetiminin bu duyarsızlık karşısında nasıl bir tavır sergileyeceği merak ediliyor.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ne sayılı günler kala engelli vatandaşlarımıza yapılan bu ayıbın ne zaman düzeltileceği kamuoyunda cevap arıyor.

 

 

Kaynak: Bizim Sivas

AdminAdmin