Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-11-2017 04:59

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YANIK (MERKEZİ) KAPATILIYORmu!

Ağustos 2013 tarihinde ünite olarak açılışı yapılan Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yanık merkezi, Türkiye’nin en önemli tedavi merkezlerinden biri haline dönüştürülmüştü.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YANIK (MERKEZİ) KAPATILIYORmu!


Eski Rektör Prof.Dr. Faruk Kocacık döneminde Sivas’a kazandırılan Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi, Türkiye’nin en önemli tedavi merkezlerinden biri haline dönüştürülmüştü.  2013 yılında Ünite olarak faaliyete başlamasının ardından; hepafiltre takılması, anestezi cihazı ve mekanik ventilatör alımı ardından, 3. basamak yanık tedavi merkezi olarak tescillenen Türkiye geneli ve yurt dışındaki hastalara hizmet vermiştir.

 

“TÜRKIYE’DE HEPAFILTRE OLAN 2. MERKEZ İDİ”

Hepafiltre donanımı Türkiye’de yalnızca İstanbul’da bir merkezde olduğu, onun dışında başka bir yerde olmadığı bilinmektedir.


Ülkemizde en ağır yanık hastalarının tedavisi yapılan 3. basamak bir merkez olan Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yanık merkezi bugünlerde bazı yönetimsel basiretsizlikler nedeniyle insan kaynakları sorunları, hastaneye maddi getirisi olmadığı, efektifliğini yitirdiği bahane edilerek kapatılmak için kılıf hazırlandığı iddia edilmektedir.

 

Üniversitenin yanık merkezi geçtiğimiz günlerde üniversite hastanesi içerisinde kuytu, atıl bir yere taşındığı hepafiltre donanımına sahip ve merkez olma koşulu sağlayan mekâna ise Göz Hastalıkları Ameliyathanesinin taşındığı öğrenildi.

 

Eski Rektör Prof.Dr. Faruk Kocacık yönetiminin çabaları, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın desteği ve Sivas’tan ayrılan Prof.Dr. Mustafa Turan’ın üstün gayretleri ile Devlet bütçesi ile yaptırılan bölgenin en önemli sağlık hizmeti özelliği taşıyan merkez, 12 servis yatağı, 4 yoğun bakım yatağı, pansuman odası ve ameliyathaneden oluşmaktaydı.

 

Çevre illerden Tokat, Amasya, Yozgat ve Erzincan’da yanık tedavi merkezi olmaması nedeniyle önemi bir kat daha fazla olan merkez kapatılıyor mu?

 

İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'nden sonra cihaz, yatak ve kapasite olarak ikinci sırada bulunan ve maddi getirisi olmadığından rektör Âlim Yıldız yönetimi tarafından gözden çıkarıldığı konuşulan, atıl durumuna getirilen, çalıştırılamayan, kapatılması gündemde olan Ameliyathane ve diğer donanımı ile ülkemizin önde gelen yanık tedavi merkezi arasında yer alan bu tedavi hizmeti Genel Cerrahi A.D. bünyesinde hizmet veriyordu.

 

Sivas ve ilgili kişiler sessizliğini ve görmemezliğini, umursamazlığını devam ettirdiği bekleneni yapmadığı, yaşanan her türlü mağduriyetleri gidermediği sürece, kamuoyu geçmişte Cumhuriyet Üniversitesinde yapılan Böbrek Nakil ameliyatı dâhil birçok pozitif edinimi, yatırımı, hizmeti, insanlığı, huzuru, çalışma barışını, güveni nasıl kayıp ettiyse bundan sonra da çok kaybedecek şeye gebe olacaktır ve ister istemez 2019'a umut bağlayacaktır anlaşılan!

AdminAdmin