Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 16-11-2017 00:32

“UYSADA UYMASADA KADROLARI”

Cumhuriyet Üniversitesi, Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Prof.Dr. Hüseyin Akkaya doktora öğrencisi Nagihan Çağlayan'ı Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı A.B.D.’da okutman olarak görev yaparken keşfedilmiş ve Konservatuara Yrd.Doç. olarak atamıştır.

“UYSADA UYMASADA KADROLARI”

Bir edebiyatçının Türk Müziği Devlet Konservatuarında işi ne diye düşünürken, Rektörlüğün yeni yayınlanan öğretim üyesi ilanını gördük. Bu ilanda çeşitli birimlere öğretim üyesi ilanı olduğu gibi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Anasanat Dalına bir Yard.Doç. kadrosu ilana çıkılmıştır.


Bu konuda aldığımız duyumlar can sıkıcıdır.

Bu kadroya Sivas MYO el sanatları bölümü halıcılık ve kilimcilik programı öğretim görevlisi olarak çalışan Hülya Kaynar’ın atanacağı duyumları alınmıştır.

 

GSF Geleneksel Türk Sanatları bölümü varken ilgili için neden Grafik Anasanat dalına ilan çıkmıştır? Bize gelen bilgiler bir rektör yardımcısının çocuğunun eğitiminin tamamlanmasının beklenildiği ve Geleneksel Türk Sanatları Bölümü kadrolarının bu nedenle doldurulmak istenmemektedir gibi görüşler dilendirilmektedir. Bu rektör yardımcısının kim olduğu merak konusu olurken yapılan araştırmalar sonucu bunun Ünal Kılıç olduğu öne sürülmektedir.

Ayrıca tecrübeli daire başkanlarının, hastane yöneticilerinin, fakülte, yüksekokul sekreterlerinin itibarsızlaştırmalara türlü mobbinglere tabi tutularak sürülerek veya bir odaya oturtulan yöneticiler, yönetici görevleri üzerinden alınan kadroların boşalması için emekliliğe zorlanmakta. Hiçbir tecrübesi olmayan kişilerin atamaları yapılırken herkes tarafından bilinmeyen hangi özelliklerinden dolayı atanmışlardır.

Sürgünde bulunan ve görevleri yaptırılmayan bazı üniversite yöneticileri

 

Rektörlük tarafından kısa süre önce yapılan bazı Fakülte ve yüksekokul sekreterlerinin şube müdürlüğü görevine çekileceği söylentileri dolaşmaktadır.

Devletin kadrolarının kamu kurum ve kuruluşlarında görevde yükselme ve unvan değişikliği esaslarına dair yönetmeliğinin 8. maddesinin hülle yolu aşılarak doldurulmasının düşünülmesi vicdanları yaralamaktadır.

Cumhuriyet Üniversitesinde “Uysada uymasada” atamaların ne kadar daha devam edeceği merak edilmektedir.

AdminAdmin