Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-11-2017 03:40

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE YAŞANAN MAĞDURİYETLER TAVAN YAPTI…

Cumhuriyet Üniversitesinde görev yapan öğretim elemanlarının ve Vakıf Okullarında görevli Öğretmenlerin ücretlerinin ödenmediği iddia ediliyor.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE YAŞANAN MAĞDURİYETLER TAVAN YAPTI…

Edinilen bilgilere göre, Cumhuriyet Üniversitesinde görev yapan ve ek ders ücreti hak eden öğretim elemanlarının ekim ayından bu zamana kadar ek ders ücretlerini alamadıkarı iddia edilirken, Üniversite Vakıf okullarında görevli öğretmenlerinin de hazırlık ödeneklerini 11.09.2017 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ödeme talimatının bulunmasına rağmen bugüne kadar alamadıkları öne sürülüyor.

Cumhuriyet Üniversitesinde kanun ve yönetmeliklerin rafa kalktığı konuşulurken her yıl okulların açılmadan öğretmenlere maaş dışında okula hazırlık yapılması için ödenmesi gereken ücretin bu yıl bakanlık tarafından belirlenen 1050 TL’nin henüz ödenmediği edinilen bilgiler arasında.

Cumhuriyet Üniversitesi Vakıf okullarında görevli yaklaşık 40 öğretmenin bu konuda mağdur edildiği ayrıca 30 haftalık yaklaşık 20 öğretmenin 2016 / 2017 yılı Cumartesi kurs ücretinin ödenmediği, 15 öğretmenin haziran ayından beri ek ders ücretlerinin ödenmediği iddialar arasında.

Yapılan araştırmalara göre, öğretmenlere yazılı olarak bildirilen ve öğrenci sayısını yüzde 10 artıran öğretmene yarım ve yüzde 20 artırana tam maaş ikramiye taahhüt edilmesi ve bunun hak edilmesine rağmen bu zamana kadar bu ödemelerinin de yapılmadığı öğrenildi.

Bu durum acaba paralarımı yok, ya da ödeneklerin farklı harcama kalemlerine aktarılıp harcanmış olabileceği sorusunu akla getiriyor.

Tüm üniversite genelinde sorunlar ve mağduriyetler tavan yaparken, derslerine girip alın teriyle bu ödemeleri hak eden hocaların hakları ne sebeple geciktirildiği keyfi bir uygulama söz konusu ise bunun sorumlularının kim veya kimler olduğu da merak ediliyor. 

Kamuoyu arasında Rektör Alim Yıldız yönetiminin personeline, öğrenciye Sivas halkına yönelik tüm olumsuz, mağdur edici uygulamaları ve bazı somut bilgilerin varlığı şimdiden Ak Partiye en az 10 bin oy kaybettirdiği ve bu sayının her geçen gün yükseldiği ifade ediliyor. Üniversite personeli ve Sivas kamuoyu arasında bu rektörün 15 Temmuz hain darbe girişiminden 13 gün sonra atanmasını sebebini anlayamadıklarını bu üniversite şehrinin böyle bir rektörü, yönetimi hak etmediğini ifade etmektedir.

Cumhuriyet Üniversitesindeki yaşanan personel mağduriyetlerinin sebebini merak edenlerin ÜLKE TV’de geçtiğimiz günlerde yayımlanan “EN SIRADIŞI” https://youtu.be/LMGExgn8_sQ programını izleyerek bulabileceği, öğrenilebileceği öne sürülürken, Cumhurbaşkanı makamının Cumhuriyet Üniversitesinde ve benzer uygulamaların, mağduriyetlerin görüldüğü diğer kamu kurum ve kuruluşlarda yaşanlara ne zaman bir dur diyeceği ise de merak ediliyor.

AdminAdmin