Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 06-10-2017 00:19

“SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNE HİÇ YAKIŞMIYOR, BÖYLE BİR REKTÖRDE BÖYLE BİR TUTUMDA”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK Toplantısı sonrasında Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yakında da önemli açıklamalarda bulundu. “Üniversite Rektörlüğü yapanın Atatürk’e saygısızlık yaparak orada oturmaya hakkı yoktur” dedi.

“SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNE HİÇ YAKIŞMIYOR, BÖYLE BİR REKTÖRDE BÖYLE BİR TUTUMDA”

Tezcan'ın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde. 

İŞTE O AÇIKLAMA:

“Değerli arkadaşlar, bir başka önemli konu, medeni kanunun 91. yılı dedik, Cumhuriyet devriminin. Bir başka utançla karşı karşıyayız. Bilim yuvası olması gereken üniversitelerde Atatürk’e gösterilen düşmanlığın bir yeni örneğiyle karşılaştık. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde web sayfasında Atatürk’ün resmini çıkarıyorlar. Tepkiler üzerine göstermelik bir küçük resmi yeniden koymak zorunda kalıyorlar.

Üniversite rektörünün derhal istifa etmesi lazım.

Sivas 4 Eylül-11 Eylül tarihleri arasında Türk Milli Kurtuluş Savaşında en önemli kilometre taşlarından birisidir. Sivas Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı, harcının karıldığı yerdir. Cumhuriyet’in harcının karıldığı yerde Atatürk’ün tarih sahnesinde bir büyük dev devrimci olarak çıktığı yerde Üniversite Rektörlüğü yapanın Atatürk’e saygısızlık yaparak orada oturmaya hakkı yoktur. Onu orada tutanlarında o kadar vebali ve ortaklığı vardır bu suçta. Yakışmıyor, hiçbir üniversiteye yakışmıyor, Sivas Cumhuriyet Üniversitesine hiç yakışmıyor, böyle bir rektörde böyle bir tutumda”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK Toplantısı sonrasında Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısının tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.chpistanbul.org.tr/Haberler/50/chp-genel-baskan-yardimcisi-ve-parti-sozcusu-bulent-tezcanin-basin-aciklamasi-04-ekim-2017-62757.aspx 

AdminAdmin