Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-09-2017 22:48

“ÜNİVERSİTEYİ, CEMAAT YURDU SANARAK YÖNETMEYE KALKTILAR!”

CHP İl Başkanı Ulaş Karasu; “Üniversiteyi bir cemaat yurdu, bir tarikat yurdu sanarak yönetmeye kalktılar. Ne yazık ki niteliksiz, kalitesiz insanlarla, konusunda uzman olmayan kişilerle yönetmeye devam ediyorlar” dedi.

“ÜNİVERSİTEYİ, CEMAAT YURDU SANARAK YÖNETMEYE KALKTILAR!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ulaş Karasu, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısı ile göreve geldiği günden itibaren yaptığı değişikliklerle tepki toplayan Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) yönetimini sert sözlerle eleştirmişti. Yönetimin üniversitenin internet sitesindeki Atatürk resmini ve “Cumhuriyeti seviyorum” yazısını kaldırması Karasu tarafından zehir zemberek sözlerle eleştirilmişti.Karasu´nun açıklaması üzerine yazılı bir açıklama yapan CÜ yönetimi çalışmalarının yıpratılmaya çalışıldığını belirtmişti. Üniversite yönetiminin yaptığı yazılı açıklamayı eleştiren İl Başkanı Karasu, yine sert konuştu.

“NİTELİKSİZ KİŞİLERLE YÖNETMEYE DEVAM EDİYORLAR”

CHP İl Başkanı  Karasu, “Bildiğiniz gibi Cumhuriyet Üniversitesi´ne geçtiğimiz yıl atanan yönetim, seçildikten sonra üniversitenin yıllardır süren yapısıyla oynamaya, üniversiteyi bir bilim yuvasından çıkartıp siyasi amaçları doğrultusunda yönetmeye başladı.  Biz bir süre üniversitenin izlemiş olduğu bu politikalara ses çıkarmadık. ‘İzleyip, görelim. Daha yeni seçildiler. En azından bir şans verelim´ dedik. Ama  gördük ki biz konuşmadıkça onlar orayı dikensiz gül bahçesi sandılar. Üniversiteyi bir cemaat yurdu, bir tarikat yurdu sanarak yönetmeye kalktılar. Ne yazık ki  niteliksiz, kalitesiz insanlarla, konusunda uzman olmayan kişilerle yönetmeye devam ediyorlar” dedi.

“TAKİPÇİSİYİZ”

En son açıklanan araştırmaya göre CÜ´nün 50 üniversite arasında 47´nci sırada yer aldığını anımsatan Karasu, “Cumhuriyet Üniversitesi´nin durumu budur. Cumhuriyet Üniversitesi bugün 5 bin civarında kadrosu boş kalan yani bölümlere  öğrenci gelmeyen bir üniversite noktasındadır. Üniversitenin yönetiminin tek derdi vardır: Temizlikçisinden personeline, hocasına kadar siyasi amaç güderek insanlarla uğraşmaktır. Bugün Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi´nden doktorlar birer birer kaçmaktadır. Üniversitedeki hocalar üniversiteyi birer birer terk etmektedir. Üniversitenin bu noktada artık takipçisiyiz. Üniversite; bize cevap verirken internet sitesinin yapım aşamasında olduğunu belirtip Atatürk fotoğrafı ve bayrak koymuş. Yani ayıptır. İnsanların aklı ile dalga geçmenin bir anlamı yoktur. CÜ, Cumhuriyetin 50. yılında kurulmuş, cumhuriyet şehrinde kurulmuş bir üniversitedir. Üniversiteyi yöneten kim olursa olsun Atatürk´e de, Cumhuriyete de, bayrağa da saygı göstermek zorundadır. Bu kadar net” açıklamasında bulundu.

AdminAdmin