Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-09-2017 14:44

SANAT DÜŞMANI ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen “1. ULUSLARARASI TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU” kapsamında yapılan bilimsel çalışmalarının, eserlerin Rektör Alim Yıldız yönetimi tarafından tek tek yok edildiği ayaklar altına alındığı öğrenildi.

SANAT DÜŞMANI ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ!


Edinilen bilgilere göre, Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini tarafından 2004 yılında düzenlenen “1. ULUSLARARASI TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU” kapsamında üniversite bütçesi, devlet bütçesi kaynakları ile finanse edilen ve büyük paralara mal olan yerli ve yabancı bilim insanları tarafından üretilen, ortaya çıkartılan, Sivas’a kazandırılan eserlerin tek tek Rektör Alim Yıldız’ın talimatı ile ortadan kaldırılıyor yok ediliyor.

 

Cumhuriyet Üniversitesinde Güzel Sanatlar Fakültesinin kuruluşunun 5. yılı nedeniyle düzenlenen yabancı ülkelerden ve yerli birçok ödüllü sanatçının katılımı ile gerçekleştirilen “Taş heykel Sempozyumun” Sivas’ta, ülkemizde sanatsal hareketlerin daha güzelleştirmek ve sanata olan ilgiyi artırmayı hedeflemekteydi.

 

Cumhuriyetimizin temel taşlarının atıldığı Sivas’ta, Cumhuriyetimizin kazanımlarından olan sanatsal gelişmeye katkıda bulunan “1. ULUSLARARASI TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU” o günlerde yapılan açılışına birçok devlet yetkilisi, idari, mülki ve siyasi erkân katılmış büyük yankı yaratan bu uluslararası etkinlik memnuniyet ile karşılanmıştı. 

 

2004 yılında düzenlenen bu sanatsal etkinlikte o günün parası ile devlet bütçesinden sanatçı başına 3000 TL ücret ödendiği öğrenilirken, kullanılan mermerler için büyük paralarda harcanmıştı.

Sanatçıların yeme, içme, konaklama, vinç kiralama, beton masrafları büyük meblağlar tutmuştu.

 

Ağustos 2016 tarihinde göreve atanan Rektör Alim Yıldız göreve başlar başlamaz, bir korku imparatorluğu oluşturmayı hedeflemiş ki, mağduriyetler yaşatmış, hukuksuz anlam verilemeyen uygulamaları, icraatları ile birlikte, peşinen düşmanlık geliştirmiş, birilerinden, bir şeyden intikam alırcasına hareket ettiğini hissettirmiş ve tüm bunlar nedeniyle kamuoyundan büyük tepkiler almaya başlamıştır.

 

Bir başka iddiaya göre ise de, bugünlerde üniversite yönetiminin bu v.b. icraatları ile birilerine hoş görünme çabasına bağlanmaktadır.

 

Gazetemizin araştırması sonucu,  insan bedeni olmayan, figüratif, soyut heykellerinde üniversite yönetimi tarafından da hedef alınarak yok edilmiştir.

 

Hacettepe Üniversitesi Heykel Bölümü öğretim elemanlarından Ayhan Yılmaz’ın Türk tarih ve kültüründe büyük bir öneme sahip At sevgisini konu eden, simgeleyen “AT BAŞI” soyut heykel çalışması Cumhuriyet Üniversite yönetimi tarafından kırılıp, dökülerek, ayaklar altına alınmış yok edilmiştir.

Görüntülere yansıdığı üzere,  eski üniversite yöneticileri dâhil sanatçıların, asistanların, öğrencilerin tüm emeklerini yok sayılmış, itibarsızlaştırılarak, hakaret edilmiştir.

Sanat, Cumhuriyet Üniversitesinde temizliğe ve katliama tabi tutulmuş tarih olmuştur.

 

 

 

AdminAdmin