Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-09-2017 01:56

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNE ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER!

Geçen yıl göreve gelen Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) yönetimini sert bir dille eleştiren CHP İl Başkanı Ulaş Karasu açtı ağzını yumdu gözünü. Yönetimin göreve gelir gelmez üniversitenin amblemini değiştirmesini eleştiren Karasu, “Geçmişi cemaatler yönünden şaibeli olan bu yönetim kendilerini birilerine hoş göstermek için adeta Taliban zihniyetine bürünmüş, Cumhuriyet ve Atatürk ile hesaplaşma derdine düşmüştür” dedi

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNE ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ulaş Karasu, göreve geldiği günden itibaren yaptığı değişikliklerle tepki toplayan Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) yönetimini sert sözlerle eleştirdi.

Parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Karasu, “Geçen yıl göreve gelen Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi bir yıllık sürede üniversitesinin vizyonunu yok etmiş, cumhuriyetin 50. yılında kurulan bu üniversiteyi adeta Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının cirit attığı bir kurum haline getirmiştir. Göreve gelir gelmez üniversitenin amblemini değiştirmiş, güzel sanatlarda heykelleri kaldırmış ve en son olarak da internet sitesindeki Atatürk resmini ve ‘Cumhuriyeti seviyorum´ yazısını kaldırmıştır. Geçmişi cemaatler yönünden şaibeli olan bu yönetim kendilerini birilerine hoş göstermek için adeta Taliban zihniyetine bürünmüş cumhuriyet ve Atatürk ile hesaplaşma derdine düşmüştür” dedi.

“BU YAPILANLARIN DA HESABI SORULACAK”

Karasu, konuşmasının devamında; “Geldiği günden itibaren temizlikçisinden profesörüne kadar tüm kadrolar ile uğraşan bu zihniyet Atatürk ve Cumhuriyeti sileceğine hastanede çalışan insanların döner sermayelerini ödesin ve üniversitenin piyasaya olan borçlarını ödeme derdinde olsun. Sivas´a gelen öğrencilerin yurt sorununu çözsün. Her gün üniversite hastanesinden bir doktor kurumu terk etmekte ya özel hastanelere ya da Sivas dışına gitmektedir. Herkes oturduğu koltuğu cumhuriyete ve Atatürk´e borçlu olduğunu bilmelidir. Her iktidar gelip geçicidir. Bir gün gelecek bu yapılanların da hesabı sorulacaktır” diye konuştu.

“ATATÜRK´ÜN ADI ADETA ANILMAMAKTA”

Son dönemde Atatürk´e saldırmanın adeta moda haline geldiğini ifade eden Karasu, “4 Eylül´ün ev sahibi, cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu şehirden milletvekili çıkıp bakan olanlar müfredatlardan Atatürk´ü çıkartmakta, rektör Atatürk´ü kaldırmakta, 4 Eylül Kongresi´nin yıl dönümlerinde Atatürk´ün adı adeta anılmamaktadır. Kimse Sivas´ı dikensiz gül bahçesi sanmasın. Sivas bir Cumhuriyet şehridir ve ona sahip çıkacak yüz binlerce Sivaslı vardır” açıklamasında bulundu.

“CİDDİ MAĞDURİYET OLUŞMAKTA”

Üniversitenin değişen otobüs duraklarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Karasu, “Bu konu  ile ilgili olarak yoğun bir telefon almaktayız. Otobüs güzergahlarının değişmesinden sonra üniversite lojmanlarından otobüs geçmemektedir. Burada oturan hocalarımız açısından ciddi bir mağduriyet oluşmaktadır. Sivas Belediyesi bu sorunu umarım biran önce çözer” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU, YARIN TESLİM OLACAK

Karasu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu´nun askerliğini Sivas´ta yapacağını anımsatarak, “Yarın teslim olacak. Kerem Bey birileri gibi vatani görevini ne bedelli ne de çürük raporu alarak yapmamıştır. Her Türk evladının onur ve şerefle yerine getirdiği askerlik görevini piyade er olarak yapacaktır” şeklinde konuştu. 

AdminAdmin