Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 12-09-2017 06:33

REKTÖR ALİM YILDIZ’A KİM DUR DİYEBİLECEK?

Rektör Alim Yıldız yönetimindeki Cumhuriyet Üniversitesi, himayesinde çalışan, okuyan personelini, öğrencisini ekte gazetemize sunulan mahkeme kararı ile mağdur ettiği görülmektedir.

REKTÖR ALİM YILDIZ’A KİM DUR DİYEBİLECEK?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Bilgisayar İşletmeni (Memur) olarak görev yapan Soner Altay aynı zamanda üniversitenin Tıp Fakültesinde son sınıf öğrencisi.

Mahkemenin Yürütme durdurma kararı ile davalı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünün himayesinde çalışan personelinin, öğrencisinin Anayasaya göre hakkı olan, “kimse eğitim ve öğrenim hakkında yoksun bırakılamaz” maddesini yok sayarak mağdur ettiği Eğitim Öğrenim hakkını engellemeye çalışarak hukuksuz bir eyleme, kısıtlamaya giriştiği anlaşılmaktadır.

Personel ve öğrenci arasında Rektör Alim Yıldız idaresindeki Cumhuriyet Üniversitesi yönetiminin bu ve benzer keyfi ve hukuksuz işlemlerin, uygulamaların üniversite yönetimi tarafından alışkanlık haline getirildiği, küçümsenmeyecek bir şekil aldığı, çalışma barışını ve iç huzuru bozduğu, personel ve öğrenci arasında ayrım gözetildiği yüksek sesle dile getirilmektedir.

Akademik ve idari personel arasında bu v.b. hukuksuz, keyfi ve kayırmacı uygulamaların had safhaya ulaştığı,  kendi gibi düşünmeyen, kendilerine Rektörlük seçim sürecinde destek olmayanları, kendilerine muhalifleri, sistematik olarak veya peşinen düşmanlık geliştirdikleri, şahsi kin ve garez duyulan personeli ve öğrencisini her türlü mağdur edildiği, mobbingler uygulandığı, sürüldüğü, görev yerlerinin değiştirildiği, görevden alındığı, kızağa çekildiği, açığa alındığı, okuldan atıldığı iddia edildiği gibi bazı yaşanmışlıklarla da belgelidir.

Üniversite personeli ve özellikle öğretim üyeleri arasında bugünlerde sanki tüm yaşananlardan korkmuşçasına, umursamaz bir görüntüye bürünmüş, sineye çekmiş, pusmuş, kabullenmiş gibi derin bir sessizlik hüküm sürdüğü iddia ediliyor.

Öte taraftan, gözü kara FETÖ/ PDY karşı mücadeleyi şiar edinmiş vatansever, yürekli bir grubun da yaşanan tüm bu mağduriyetlere, hukuksuz uygulamalara bir dur denmesi noktasında her platform da sert bir savaşın, mücadelenin içerisinde oldukları bilinmekte ve gözden kaçmamaktadır.

Rektör Alim Yıldız yönetimine kim veya kimlerin dur diyebileceği artık meraktan çok kime nasip olacağı tartışılırken, erken seçim olmaz ise 2019’u düşünen, hedefleyen kendini atayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bunun yakışacağı konuşulanlar arasında.

Cumhuriyet Üniversitesi tarafından personeline ve öğrencisine yaşatılan her türlü mağduriyetler ile ilgili önümüzdeki günlerde yine belgelere dayanan bir yazı dizisini kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

Şimdi habere konu o mahkeme kararı:

AdminAdmin