Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 08-09-2017 19:49

REKTÖR, TÜRK BAYRAĞIMIZ VE ATATÜRK NEREDE?

Cumhuriyet Üniversitesinin resmi web sitesinde eski rektör döneminde yer alan Türk Bayrağımız, Atatürk ve Cumhuriyeti Seviyorum yazısının artık yer almadığı görüldü.

REKTÖR, TÜRK BAYRAĞIMIZ VE ATATÜRK NEREDE?

Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhuriyetimizin 50.yılı anısına, 5 Nisan 1973 tarihinde yayınlanan 1071 sayılı yasanın 5/b maddesi gereğince, Sivas’ta kurulmuştur.

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 50. yılı anısına 9 Şubat 1974 tarihinde büyük bir coşku ve heyecanla kurulan üniversite, 17 Fakülte, 4 enstitü, 6 yüksekokul, 1 konservatuvar, 14 meslek yüksekokulu, 24 uygulama ve araştırma merkezi, yaklaşık 50 bin öğrenci ve 5 bine yakın çalışanıyla, güçlü akademik ve idari kadrosu, bilimsel, sosyal ve kültürel alanlardaki faaliyet ve çalışmalarıyla gelişimini kurulduğu yıldaki coşku ve heyecanını yeni üniversite yönetimin göreve başlaması ile birlikte bugünlerde tamamen yitirdiği kamuoyunda ve üniversite camiasında, personel ve öğrenciler arasında memnuniyetsizlikler, yaşatılan mağduriyetler ve kötü yönetimi ile anılmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Üniversitesi, yıllardan bu yana kullanılan www.cumhuriyet.edu.tr adresindeki web sitesini 2016’deki Rektörlük seçiminde oy veren öğretim üyelerinden yaklaşık % 19’nun oyunu alarak 2’nci sırada tamamlayan ve Temmuz ayının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Alim Yıldız, göreve başlamasından sonra yenilendi. Rektör Alım Yıldız’ın talimatıyla yeni web sitesi tasarlandı. Rektör Yıldız’ın göreve başlamadan önceki üniversitenin resmi web sitesinde Türk Bayrağı, Atatürk fotoğrafları, “Cumhuriyeti seviyorum” yazısı bulunurken, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı web geliştirme ekibi tarafından yenilenen sitede Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğraflarının ve “Cumhuriyeti seviyorum” yazısının olmaması büyük tepkilere neden olurken dikkatlerden kaçmadı.

ŞİMDİ REKTÖRÜN GÖREVE BAŞLADIĞI VE BUGÜNKÜ EKRAN GÖRÜNTÜSÜNÜ KAMUOYUN BİLGİSİNE SUNUYORUZ…


YENİ WEB SİTESİ


ydıinli Escort
AdminAdmin