Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 09-08-2017 15:33

ÜNİVERSİTEDE “DEVLETE KARŞI İŞLENMİŞ SUÇLARA” KİM/LER VAKAR GÖSTERİYOR?

Geçtiğimi günlerde “ÜNİVERSİTEDE BİRİLERİ FETÖ SEVİCİLİĞİ Mİ YAPIYOR?” başlıklı haberimiz ile Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız tarafından Sosyal Bilimler Enstitüsü sekreterliğine atanan ve hemen ardından lojman tahsis edilen akrabası olduğu bilinen Zafer Yıldız’ın sorumluluğunda olan Sosyal Bilimler Enstitüsü resmi web sitesinde FETÖ/PDY kapsamında yargılanan ve kamu görevinden ihraç edilen öğretim üyelerinin adının 1 yıldır yer almaya devam ettiğini kamuoyuna duyurmuştuk.

ÜNİVERSİTEDE “DEVLETE KARŞI İŞLENMİŞ SUÇLARA” KİM/LER VAKAR GÖSTERİYOR?

 
Kamuoyunda üniversite yönetimine karşı büyük homurdanmalara, soru işaretlerine ve tepkilere yol açtığı konuşulan bu v.b. haberinin ardından gazetemize ulaşan ihbarlar dur durak bilmiyor. Üniversitenin resmi tıp dergisi olan “CUMHURİYET MEDICAL JOURNAL” da ihraç edilen FETÖ’nun 2012 yılı Rektör adayı olan Ömer Cevit başta olmak üzere tıp fakültesinden KHK’ler ile kamu görevinden atılan FETÖ/PDY ve imzacı olarak adlandırılan "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisine imza atan öğretim üyelerinin makaleleri halen derginin web sitesinde mevcudiyetini koruduğu ortaya çıktı.
 
 
ÜNİVERSİTEDE BİRİLERİ FETÖ SEVİCİLİĞİ Mİ YAPIYOR? Sorusunu önceki haberimizde sormuştuk. 

Tüm bu somut veriler ile görülüyor ki, birileri FETÖ seviciliğinin yanı sıra devleti katliam yapmakla suçlayan ve bildiriye imza atanlarda Cumhuriyet Üniversitesi içerisinde yuvalanan, gizlenen bazı çevreler tarafından sevilmeye korunup kollanmaya, saygınlık görmeye devam ediyor.
 

FETÖ üyeliği veya irtibatı, iltisakî ortaya çıkmış olan ve “Barış için Akademisyenler” bildirisine imza atmış meslekten ihraç edilen birilerin üniversitenin lokomotif akademik yayın organı tıp dergisi arşivinden silinmemesi gerçekten enteresan. 
 
Cumhuriyet Üniversitesi içerisinde birileri, ayrım gözetmemeksizin “tüm devlete karşı işlenmiş suçlar” kapsamında yargılananları, ihraç edilenlerin adlarını yaşatma çabaları içerisinde oldukları anlaşılmaktadır.
 
Bu somut veriler ışığında Cumhuriyet Üniversitesi içerisinde bazı kripto unsuzlarının varlığı doğrulanmış oluyor mu? 
 
Takdiri devletimizin yetkili organlarına ve yorumu kamuoyuna bırakıyoruz.

AdminAdmin