Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 21-07-2017 02:26

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ KİM VE KİMLERİ ÖĞRETİM ELEMANI OLARAK ALACAK?

Yaklaşık 7 yıl önce Rektör Dökmetaş döneminde 2010 yılının Eylül ayındaki haberimizle bazı Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyelerinin, yöneticilerinin yakınları olan kişilerin yüksek lisans yaptırılmak üzere alındığını duyurmuştuk. Şimdi yıllar sonra bu kişiler arasında adı geçen biri ve birilerin öğretim elemanı olarak alınacağı iddia ediliyor.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ KİM VE KİMLERİ ÖĞRETİM ELEMANI OLARAK ALACAK?

Gazetemiz eski yönetimi yaklaşık 7 yıl önce ekte yer alan haberi kamuoyunun bilgisine sunmuştu.

O haberi tekrar hatırlayalım

DERVİŞOĞLU’nun Rektörü ve Yönetimini çileden çıkartan icraatları!

http://www.egemengazetesi.com/haber/251/dervisoglunun-rektoru-ve-yonetimini-cileden-cikartan-icraatlari.html

O günlerde yüksek lisans öğrencisi olarak alınan Cumhuriyet Üniversitesinde görev yapmış ve halen yapmakta olan kişilerin bu yakınları yüksek lisanslarını bitirmiş, yükselmiş, kamuda çeşitli görevler almışlardır. 

Bu listede yer alan ve o tarihlerde Cumhuriyet Üniversitesine yüksek lisansa alınan kişiler arasında bazılarının eşleri ve kendileri FETÖ/PDY kapsamında açığa alındıkları, ihraç edildikleri, tutuklu, tutuksuz yargılandıkları biliniyor.

Bugün ise gazetemiz kaynaklarına ulaşan bilgilere göre, yaklaşık 7 yıl önce dile getirdiğimiz haberde yer alan bazı kişilerin 26.07.2017 tarihinde müracaatı son bulacak olan Cumhuriyet Üniversitesi tarafından ilan edilen 4 öğretim elemanı kadrosuna alınacaklar arasında oldukları öne sürülüyor.

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/

Görüldüğü üzere, listede 8 kişinin adı yeralırken bu 8 kişiden sadece 3'ü bir öğretim üyesinin yakınıdır. 

İddia edildiği üzere, Rektör Alim Yıldız yönetimindeki Cumhuriyet Üniversitesi bu listede bulunan kim veya kimlerin yakınını öğretim elemanı olarak işe alacak?

Rektör Alim Yıldız yönetimi kim veya kimlerin hatırını sayarak, kırmayarak bu ilanı çıkarttı?

Rektör Alim Yıldız yönetimi hangi eski rektör veya yardımcısının devamı olarak kamuoyu tarafından algılanıyor öyle görülüyor?

Var mı böyle bir durum?

Bazı öğretim üyelerine göre, alınacak kişi veya kişilerin ilanda bulunan özel şartlarına bakıldığında az çok anlaşıldığı edinilen bilgiler arasında.

Bilindiği üzere, bizde bugünlerde Sivas'tan uzak bir ortamda Deaflympics yaz olimpiyatlarındayız. Sadece iddiaları kamuoyu ile paylaşıyoruz. Ama tabii ki hiç boş durmuyoruz. Sivas'ı, üniversiteyi her karşılaştığımız devlet büyüğü, bürokratı ile konuştuk, konuşmaya devam ediyoruz. Her olimpiyatta olduğu gibi bu oyunlarda da tahminleri bilen bir kahin havyan aramaya kalktık!  Aradık, taradık Ahtapot Paul veya Maymun Geda gibi bir kahin bulamadık.

Bizde İnternet Gazeteciler olarak Olimpiyat maskotu olan Çakır'a soralım istedik. Belki bir tahmini vardır dedik! Çakır sadece bize "genç gazeteci senin gözlerinden ATEŞ fışkırıyor. Yanıyorsun gerçi bugünlerde hava sıcak ALEV gibi olmuşsun, buraya kadar geldiğine göre geleceğin parlak, doğru yoldasınız"  cevabını verdi. Olimpiyat maskotu Çakır mutlaka her duyarlı vatandaş gibi duyduğunu, gördüğünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aktarıyordur.

Bizde kamuoyu gibi iddiaların doğru olup olmadığı noktasında sabır edip, ön değerlendirme ve kesin değerlendirme sonuçlarını hep birlikte göreceğiz merakımızı gidermiş ve doğruyu öğrenmiş olacağız.

AdminAdmin