Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 12-06-2017 15:10

C.Ü. REKTÖRÜ YEĞENLERİNİ MÜDÜR, AMİR ATAMIŞ….

Son günlerde gündeme gelen rektörler tarafından yapılan eş-akraba atamaları sonrasında, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi rektörünün de yeğenlerini sekreter, müdür yaptığı ortaya çıktı.

C.Ü. REKTÖRÜ YEĞENLERİNİ MÜDÜR, AMİR ATAMIŞ….

Başında olduğu üniversiteyi “eş, dost, akraba” müessesesi haline getirdiği iddia edilen bazı Rektörler bir türlü uslanmadığı, uslanmayacağı öne sürülüyor.

Üniversite Rektörlerinin eş, dost, akraba atamaları hız kesmeden sürüyor.

Bu kapsamda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Rektör Alim Yıldız’ın yakın çevresiyle doldu taşıyor. Rektörün yeğenleri, kuzenine kadar birçok yakını üniversitede çeşitli görevlere atandı, getirildi. Cumhuriyet Üniversitesi  Rektörlüğü'ne 15 Temmuz sonrası Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Alim Yıldız İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın üniversiteyi kısa süre içerisinde eş, dost ve aile üniversitesine çevirdiği iddia edildi. YÖK'ün üniversitede usulsüz uygulamalar yaptığı için hakkında inceleme başladığı iddia edilen Yıldız'nın pek çok üst düzey akademisyenin yakınlarını örneğin yardımcısı Mehmet Çimen’ın oğlunu önce doktora öğrencisi olarak aldığı hemen sonra araştırma görevlisi olarak aldığı ve 10’larca akrabasını, eşini, dostunu,  üniversite vakfına yerleştirdiği iddia ediliyor. Üniversitede önüne gelen “ben rektörün yeğeniyim” diye dolaştığı öne sürülüyor.

Şehirde esnaflık yapan, telefonculuk yapan liyakatsiz eş, dost hastaneye alınıyor. Daha neler neler!

Rektör Alim Yıldız'ın Sosyal Bilimler Enstitüsü Sekreteri olarak atadığı Zafer Yıldız ile...

Rektör Alim Yıldız şehirde çay ocağı işletmecisi, sahibi olan yeğeni olduğu öne sürülen Mehmet Sakar’ı Üniversite Vakfı Genel Koordinatörlüğüne (Müdür) yüksek maaş ile getirdi. Öte taraftan bir diğer öz yeğeni olan teknisyen Zafer Yıldız’ı Sosyal Bilimler Enstitüsüne sekreter olarak atadı.

Rektör Alim Yıldız'ın Vakıf Genel Koordinatörü olarak atadığı Mehmet Sakar ile...

Rektör Alim Yıldız ayrıca eş, dost, akrabasına yer, kadro açabilmek için hastane başta olmak üzere başmüdürü, müdürleri,  başhemşireleri, daire başkanlarını, okul sekreterini görevden uzaklaştırdığı, sürdüğü, kızağa çektiği mobbing ve türlü baskılar, sindirme, yıldırma politikaları uygulayarak bu personelin kurumdan gitmeleri veya emekli olmaları için uğraş verdiği edinilen bilgiler arasında.

Egemen Gazetesi olarak, kamuda atamalara etik standartlar getirmek amacıyla 13.04.2005 tarihli Resmi Gazete'de Başbakanlık tarafından yayımlanan Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin, yetki sahibi herkes tarafından dikkate alınmadığı sürece bu tür etik dışı davranışların görülmeye devam edeceğine dikkat çekmek istiyoruz. 

AdminAdmin