Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 22-04-2017 14:43

ÖNEMLİ BİR BİLİM ADAMI SİVAS’TAN, ÜNİVERSİTE’DEN AYRILDI…

Asil, nezaketli, alçak gönüllü, bir kişiliğe, duruşa sahip olan, Sivas’ta önemli bilimsel başarılara imza atmış, sevilen bir bilim adamı Sivas’tan ayrılmak zorunda kaldı…

ÖNEMLİ BİR BİLİM ADAMI SİVAS’TAN, ÜNİVERSİTE’DEN AYRILDI…

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Turan, Üniversite hastanesi Yanık Birimi ve bölgenin tek İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, laboratuarı kurucusu dönmemek üzere Cumhuriyet Üniversitesinden, Sivas’tan ayrıldı.

Prof. Dr. Mustafa Turan kurucusu olduğu İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini yürütürken Prof.Dr. Alim Yıldız’ın rektör olarak atanmasından sonra bu görevinden alınmıştı.

Sivas’lı olan Sivas’ta ilklere ve önemli işlere imza atan başarı bilim adamı Prof. Dr. Mustafa Turan’ın geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Üniversitesinden, Sivas’tan ayrılarak, ilişiğini resmen keserek İstanbul’da bulunan bir devlet hastanesine geçtiği öğrenildi.

Biz sorumlu gazetecilik anlayışımız gereği şahit olduğumuz, sağlam kaynaklardan bize ulaşan olayları, haberleri kamu adına, kamuoyu ile paylaşmaya, takip etmeye devam ediyoruz. Bizler yaklaşık 7 ay önce Prof.Dr. Mustafa Turan’ın Sivas’tan ayrılacağını o gün okuyucularımızla paylaşmıştık. Bu anlamda da ilgili konuyu ve üniversiteyi, Sivas’ımızı ilgilendiren tüm gelişmeleri sessiz bir şekilde en üst düzeyde takip etmeyi sürdüreceğimizin bilinmesini kamuoyunun bilgisine sunarız.

AdminAdmin