Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-12-2014 17:27

ÜNİVERSİTE’DEKİ CÜSEM’DE NELER OLUYOR?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde 2003 yılında kurulan Sürekli Eğitim Merkezi (CÜSEM), kampus çevrelerinde son aylarda başarısız, cılız çalışmalarla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

ÜNİVERSİTE’DEKİ CÜSEM’DE NELER OLUYOR?

CÜSEM’in aynı zamanda Cumhuriyet Üniversitesi'nin şehir ile temas ettiği en önemli noktalardan biri olma şansına sahip stratejik bir merkez olması gerekirken başarısızlıklarla anılmaya devam ediyor.

Ulusalcı / Solcu ve Ak parti karşıtı olduğu bilinen şuandaki CÜSEM Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ahmet Mazlum’un kampus çevreleri tarafından hangi görevde bulunursa bulunsun başarısızlıklarla anılmaya devam edeceği öne sürülüyor.

Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevinde bulunan Yrd.Doç.Dr. Ahmet Mazlum’un yaklaşık 14 ay önce bu görevden alınmasından sonra Rektör basın danışmanlığı görevinden de yaklaşık 7 ay önce el çektirilmişti.

Üniversite yönetimi tarafından tüm görevlerinden tek tek uzaklaştırılan ve başarısızlıklarla anılan Yrd.Doç.Dr. Ahmet Mazlum’un bundan sonrada Sivas’ı, üniversiteyi terk edeceği, kaçacağı konuşuluyor, iddia ediliyor.

Önceki CÜSEM Müdürü Doç Dr. Bektaş Tepe, zamanında bu merkezin büyük bir ivme kazandığı ve geldiği durum ortadayken, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren pek çok eğitim merkezinden daha iyi bir durumdaydı.

CÜSEM'in 2012 yılı Ağustos sonundan itibaren 6 aylık cirosunun yaklaşık 700 bin TL civarında olduğunu bilinirken, hedefin 2013 mali yılı sonuna kadar bu rakamı 1 milyon TL'nin üzerine çıkarmak olduğu biliniyordu.

Önceki CÜSEM Müdürü Doç Dr. Bektaş Tepe bu görevden ve Üniversiteden ayrılmasından sonra merkezin mali hedefleri sürdüremediği bünyesinde şuanda eğitim gören öğrenci sayılarında büyük bir düşüş yaşandığı gelen bilgiler arasında.

CÜSEM bünyesinde o tarihlerde eğitim gören yaklaşık 450 öğrenci olduğu bilinirken,  Tepe, o tarihlere " Bu sayı, önümüzdeki dönem içerisinde açılacak eğitimler ile katlanarak artacaktır. 2013 yılı içerisinde eğitim verdiğimiz kursiyer sayımızın ilk etapta 3.000 dolaylarında olmasını hedefliyoruz.” şeklinde konuştuğu bilinirken, şuandaki öğrenci sayıları merak ediliyor.

Doç Dr. Bektaş Tepe döneminde ALES, YDS, KPSS gibi sınavlara hazırlık programları, kalite yönetim sistemi eğitimleri (ISO 9001, IFS), yabancı dil eğitimleri, tıp alanı ile ilgili eğitimler, kişisel gelişim eğitimleri, mesleki eğitimler, bilgisayar bilişim eğitimleri, spor, kültür sanat ve proje danışmanlığı gibi hizmetlerde bulunurken, Tepe’nin son dönem içerisinde açılan aile danışmanlığı sertifika programı sayesinde gerek üniversite gerekse şehirden çok sayıda kursiyerin Ankara ve Kayseri’ye gitmeden bu eğitimi alabilme şansına sahip olduğu biliniyordu. 

Şuandaki CÜSEM Müdürü Yrd.Doç. Dr. Ahmet Mazlum dönemde de öğrencilerin sürekli olarak il dışına çıkmasını zorunlu kılan eğitim programları açılmaya devam edilmişmidir, merak ediliyor.

Üniversitenin CÜSEM merkezinin tüm bunların yanında şehir ve bölge insanı için istihdam oluşturabilecek kritik eğitim imkânları sunup sunmadığı ayrıca merak konusu olurken, yakın zamanda bu merkezin gerçekleştirme görevlisi olan ve bu görevinden istifa eden, ayrılan Yabancı Diller Yüksekokulu Sekreteri Hikmet Başara’nın CÜSEM’in iç işleyişi ile ilgili ve maddi cirosu hakkında önemli bilgilere sahip olduğu tahmin edilirken, Başara’nın CÜSEM’deki bu görevden ayrılmasında önemli bazı yaşanmışlıkların, gerçeklerin varlığına işaret ettiği dile getiriliyor.

Hikmet Başara’nın eskiden olduğu gibi ortaya çıkması, gördüğü, bildiği öne sürülen, tüm olumsuzluklar ve usulsüzlüklere sessiz kalmaması, memleket adına, kurumun bir adım öteye taşınması adına devletin yetkili mercileri ile paylaşması bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin