Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 10-12-2014 18:51

C.Ü. SİVAS MESLEK YÜKSEK OKULUNDA UNUTULAN PROGRAM

Sivas’ın Hafik ilçesinde, Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı tarafından finanse edilen ve yıllık 1 trilyon bütçesi olduğu konuşulan Cumhuriyet Üniversitesi’nin (C.Ü.) yürüttüğü öne sürülen Sivas Kayseri Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında açılan “Doğal Taş İşletmeciliği ve Madencilik” kursuna katılan kursiyerlere belgeleri verildi haberini duyurmuştuk.

C.Ü. SİVAS MESLEK YÜKSEK OKULUNDA UNUTULAN PROGRAM

İnternet Gazeteciler Derneği (İGD) tarafından yapılan araştırmada Sivas Meslek Yüksek Okulunda 2000 yılında “MERMER TEKNOLOJİSİ” programının açıldığı ve daha sonra isminin YÖK’ ün almış olduğu bir kararla “DOĞAL YAPI TAŞLARI ve TEKNOLOJİSİ PROGRAMI” olarak değiştirildiği bu program ne yazık ki yönetim tarafından unutulmuş ve unutturulmuştur. Acaba bu unutma olayı tamamen duygusal mı ?...

Yapılan araştırmada, ülkemizin yıllık doğal taş ihracatının 3 milyar dolar civarında olduğu ve bu sektöre ara eleman yetiştiren, hali hazırda 10 bin ara elemana ihtiyaç duyulan “DOĞAL YAPI TAŞLARI ve TEKNOLOJİSİ PROGRAM” programı hiçbir yönetim kurulu kararı alınmadan keyfi bir şekilde 2014-2015 eğitim öğretim yılında öğrenci alınmamasına karar verildiği görülmektedir. Bu konuda yasal olmayan bir yolla bu programın öğrenci alımının ne akla hizmet durdurulduğu merak edilmektedir.

Bir yandan “DOĞAL YAPI TAŞLARI ve TEKNOLOJİSİ PROGRAM” na öğrenci almamak için hiçbir karar almadan keyfi olarak kapatacaksın daha sonrada  “Sivas Kayseri Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi ham petrol boru hattı güzergâhı üzerinde bulunan yerleşim yerlerinin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınmaları amacı” altında bölgede yaşayan gençlere “Doğal Taş İşletmeciliği ve Madencilik” kursu düzenleyeceksin.

Buradan yola çıkarak hali hazırda var olan bu programda doğal taşlar konusunda tek doktora yapmış bir hocası unutulmuş ve yukarıda adı geçen Sivas Kayseri Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında açılan “Doğal Taş İşletmeciliği ve Madencilik” kursuna alan dışı Sivas MYO halıcılık programından Öğr.Gör. M. Fatih Çakmaktepe ile yine Maden Mühendisi olan fakat konusunda uzman olmayan alan dışı Öğr. Gör. Zekeriya Duran bu kursu vermek üzere Proje Koordinatörü C.Ü. Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Tuzcu tarafından görevlendirilmiştir.

Burada bahse konu olan projeyi yürüten, proje koordinatörü Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Tuzcu kurbanı kasaba değil terziye kestirmiştir!

Üniversitemizin anlaşma yaptığı ve bedeli yıllık bir trilyon olduğu söylenen bir proje anlaşmasında konusunda uzman insanların göz ardı edilmesi son derece düşündürücüdür. Burada kimlerin nasıl haksız bir kazanç elde ettiği kim veya kimlerin nasıl yararlandığı, yararlandırıldığı, hangi kriterlerin esas alındığı, üniversitenin hangi öğretim üyeleri / elemanlarının ücret karşılığı projede görev yaptığı, yetkili merciler tarafından denetlenip, denetlenmediği, döner sermayenin projeye dahil edilip edilmediği, bir resmi protokolün olup olmadığı, ücretlendirmelerin nasıl yapıldığı kamuoyu tarafından hala merak ediliyor. Projede kursu veren bu hocaların bir milyar para aldığı ve bu parayı neye göre aldıkları merak edilmeye devam edilmektedir.

Üniversite yönetimin  bu ve benzeri şekilde yapılan usulsüz işlere, alan dışı atamalara,  görevlendirmelere niçin göz yumduğu ise anlam verilememektedir.

Bu okuldaki özel inisiyatifli gayrimüslim öğrencinin hikâyesi ve Özel üst düzey torpili olan kişinin kimliği çok yakında…

 

 

 

AdminAdmin