Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 26-11-2014 21:01   Güncelleme : 27-11-2023 00:22

BU BİR ŞAKA MI ? YOKSA TAM ANLAMIYLA BİR GERÇEK Mİ?

Yaklaşık 5 ay gibi bir süre önce Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü Basın Danışmanlığı görevinden alınan ve haberlere konu olan Yrd.Doç.Dr. Ahmet Mazlum’un yerine İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Genel Sekreter Yrd. Vekili olan Yrd.Doç.Dr. Raci Kılavuz’un atandığı biliniyordu.

BU BİR ŞAKA MI ? YOKSA TAM ANLAMIYLA BİR GERÇEK Mİ?

Yaklaşık 5 ay gibi bir süre önce Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü Basın Danışmanlığı görevinden alınan ve haberlere konu olan Yrd.Doç.Dr. Ahmet Mazlum’un yerine İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Genel Sekreter Yrd. Vekili olan Yrd.Doç.Dr. Raci Kılavuz’un atandığı biliniyordu.

Şimdi ise, yaklaşık 2 aydır bu göreve bir önceki Rektör İlyas Dökmetaş’ın Sekreteri de olan halihazırda bu görevi yürüten Rektör Sekreteri İlkay Aygündüz’un üniversite yönetimi tarafından basın biriminin başına getirildiği öğrenildi.

Yaklaşık 5 ay önce, habere konu olan bir akademik eğitim kurumuna, üniversiteye yakışmayan, teknik yeterlilikten yoksun bir görüntü çizen, doğal olmayan, yapay eklentiler ve fotoshoplu ve rötuşlu görüntüler ile günü kurtarmaya mı çalışıyor? gibi sorular ile karşı karşıya kalan birimin başındaki yetkilisi olan o tarihte Yrd.Doç.Dr. Ahmet Mazlum’un Rektörlük Makamı tarafından istifasının istendiği ve Ahmet Mazlum’un o günlerde bu görevinden affını istediği ve istifa ettiği öne sürülmüştü.

O günlerde Ahmet Mazlum’un görevden alınması duyulduktan sonra Rektörlükteki odasının boşaltılması istendiği de konuşulurken, yalnız Ahmet Mazlum birçok kişi devreye sokarak konuyu engelleme çalıştığı o günlerde iddia edilirken, bugün anlaşılıyor ki bu iddiaları başarmıştır!

2000 yılında o dönemin Üniversite Genel Sekreter Vekili Yrd.Doç.Dr.Erol Şanlı başkanlığında Atatürkçü Düşünce Derneği Yöneticisi iken ve halen üyesi bulunan o günkü Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü olan Prof. Ferit Koçoğlu döneminde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlatılan Ahmet Mazlum eski eşi Fatma’dan 1 çocuk sahibi.

Ahmet Mazlum eski Gazete yönetimiz tarafından 2004 / 2008 tarihleri arasında görevde olan Rektör Prof.Dr. Mehmet Bakır döneminde bir süre gazetemizde yazarlık yapmış olan Ahmet Mazlum Solcu / Ulusalcı çizgide.

Ayrıca Ahmet Mazlum’un o tarihte yazdığı tüm yazıları gazetemiz arşivinde saklanmaktadır. Kullanım hakkı tamamen gazetemiz uhdesinde olan bu yazılar bundan sonra zaman zaman kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

Kampüs çevrelerinde olumsuzluklarla, usulsüzlüklerle anıldığı iddia edilen Yrd.Doç.Dr. Ahmet Mazlum hakkında Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamına önemli bilgiler ulaştırıldığı öne sürülüyor. Önümüzdeki günlerde bu bilgilerin basına yansıyacağı kampus çevrelerinde dillendirilirken, ayrıca Ahmet’in eski eşi Fatma tarafından kazanılan yüklü bir tazminat, nafaka davası sonucu icraya verildiği /verileceği öne sürülürken, bu süreçler ile kimin veya kimlerin nasıl etkileneceği ise üniversite çevrelerinde merakla bekleniyor.

Mazlum gitti, Kılavuz geldi şimdi ise Aygündüz geldi de ne değişti?

Öğretim Üyeleri ve Üniversite Personeli tarafından dilden dile dolaşan ve Teknik olarak bir anlamda gerilediği bir türlü beklenen ivmeyi sağlayamadığı ifade edilen üniversite basın birimi Kurumun Resmi Web sitesinde haber fotoğraflarında SRL ve DSRL Fotoğraf makinesi ile çekilmesi gereken Fotoğraflar yerine cep telefonu görüntüleri kullandıkları ve birçok ifade ve yazım, yanlışı yapıldığı görülüyor.

Biz buradan çiçeği burnunda, Rektör Sekreteri İlkay Aygündüz’u yeni basın birimi sorumlusu olarak kutlarken, Egemen Gazetesi dahil kimseye haber atlatma fırsatı vermemesi, haberlerde, duyurularda kişiler, kurumlar, öğretim üyeleri arasında ayrım gözetmemesi gerektiği tavsiyesinde bulunurken, özellikle hassas duyurulara önem verilmesi gerektiği, bugün dahil bazı haberlere bakıldığında adı geçen, habere konu olan öğretim üyelerinin adları farklı yazıldığını görüyoruz.

Üniversitenin durumunu, takdirini ve yorumu siz değerli kamuoyuna bırakırken, basına, bürokrasinin, personelin diline düşen çeşitli olaylar hakkındaki bilgiler, belki önemli belgeler! elden, ele dolaştığı, havada uçuştuğu vurgusu yapılırken, bu bilgilerin, belgelerin siyasi iktidarın, emniyet güçlerinin belki Cumhurbaşkanlığı eline geçmesi ile birlikte kurunun yanında yaşında yanabileceği, birilerin nasıl etkileneceği şimdiden merak edilmiyor değil.

Kuruma yakışmayan görüntülerin yer aldığı bazı linkler: 

http://www.cumhuriyet.edu.tr/habergoster.php?haberid=2795

http://www.cumhuriyet.edu.tr/habergoster.php?haberid=2800 

AdminAdmin