KISIRKAYA’NIN KISIR HAYATINI CANLANDIRAN REKREASYON

Gazeteci-Yazar Çiğdem Kılıç’ın Sarıyer’in köylerine yönelik gerçekleştirmekte olduğu Rekreasyon çalışmalarının bir örneği de önceki Cuma günü Kısırkaya köyünde yaşandı.

Kültür-Sanat - 29-08-2012 13:26

KISIRKAYA’NIN KISIR HAYATINI CANLANDIRAN REKREASYON

 

 

 

Ev içi rekreatif faaliyet olarak nitelendirilebilecek söz konusu çalışma köy sakinlerinden Öznur Yılmaz’ın evinde gerçekleştirildi.

Rekreatif çalışmaya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay’ın yanı sıra köyde yaşayan birçok kişide dahil oldu.

Rekreatif çalışmalara yönelik olarak köylülerin taleplerine ilişkin çalışmalarda bulunan Şükrü Genç özellikle bayan ve çocuklara yönelik yüzme-tenis ve benzer spor faaliyetlerinin yanı sıra yine köylülerin taleplerine yönelik olarak açık hava sineması gösterimi ve çocuk tiyatrosu da sağlanmış oldu. Rekreatif çalışmalarından dolayı Çiğdem Kılıç’a teşekkür eden köy sakinleri çalışmaların diğer köylerde de sürmesi halinde köysel gelişimin sağlanması ortak görüşünde birleştiler.

Söz konusu çalışma esasen Kısırkaya köyündeki bir kadınlar günü. Ancak Rekreasyon tanımı içerisinde ‘ev içi rekreatif faaliyetleri’ kapsamında kadınlar günü de rekreasyon olarak değerlendiriliyor. Bugün pek çok evde bilmeden rekreatif faaliyet yapılıyor. Dileğimiz bu faaliyetlerin daha sosyal içerikli ortamlarda halkın kültür hazinesine katkı ve halkın bilgi dağarcığına tefekkür seviyesine ulaşmasıdır.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Rihanna'dan yeni albüm için ipucu

Rihanna'dan yeni albüm için ipucu

21-12-2023 - Kültür-Sanat

'Rihanna, Türkiye'ye geliyor' iddiası

'Rihanna, Türkiye'ye geliyor' iddiası

13-12-2023 - Kültür-Sanat