Sivas
Giriş Tarihi : 25-06-2013 13:45

"YARGI KARARI VAR, PROMOSYONLARI PEŞİN DAĞITAMAYIZ"

Sivas Milli Eğitimi Müdürü Turan Akpınar, bankalardan maaş alan öğretmenlere verilen promosyon ücretlerinin peşin verilmesini isteyen sendikalara cevap verdi.

Sivas Milli Eğitimi Müdürü Turan Akpınar, bankalardan maaş alan öğretmenlere verilen promosyon ücretlerinin peşin verilmesini isteyen sendikalara cevap verdi. Akpınar, bu konuda yargı kararı olduğuna işaret ederek, mahkemenin parça parça verilmesinin daha doğru olacağına karar verdiğini söyledi. Öğretmenlerin yaptıkları çalışmanın ne kadar doğru olduğunu bildiklerini belirten Turan Akpınar, yaptıkları işin hem hukuki hem hakkaniyetli olduğunu herkesin bildiğinin altını çizdi.

 

Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, yaptığı açıklamada, bankalardan alınan promosyon bedellerini peşin isteyen sendikaların teklifinin mümkün olmadığını söyledi. Sendikaların bankalardan alınan promosyon bedelini şu an çalışan öğretmenlere 'peşin dağıtın' teklifinde bulunduğunu anlatan Akpınar, "Tamam peşin dağıtalım. Yeni atanacak öğretmenler var. Peşin dağıtırsak, onlara ne ödenecek, onlar mağdur olmayacak mı?" diye sordu.

 

2010'dan beri Sivas'a atanan hiçbir öğretmene promosyon verilmediğini kaydeden Akpınar, "Okulları geziyoruz, yeni atanan öğretmenler promosyonlarını soruyor. 'Bankalardan biz de maaş alıyoruz. Başkalarına promosyon dağıtılmış, biz niye almıyoruz' diyorlar. Biz de üzülerek, '2010'da hepsi peşin dağıtılmış' demek zorunda kalıyoruz. Haklı olarak bunun hakkaniyetli olmadığını söylüyorlar. Bugüne kadar Sivas'a geleli 1.5 yıl oldu. Hep bu cevabı vermek durumunda kaldık." şeklinde konuştu.

 

"YARGI KARARI VARKEN NASIL DAĞITALIM"

 

Sendikalarla bu konuda toplantı yaptıklarını hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Akpınar, şunları söyledi: "Onlar peşin istedi. Bu uygulanması mümkün olmayan bir teklif. Şimdi peşin versek sonra gelene ne vereceğiz. Diğer bir konu, bu konuda yargı kararı var. İdare Mahkemesi bu konuda karar almış. Mahkeme 'Peşin dağıttığın zaman sonradan geleni mağdur ediyorsun. Bu parayı alıp başka illere gidenleri de sebepsiz yere zenginleştirmiş oluyorsun' diyor. Mahkeme kararında 'Parça parça dağıtılmasının hakkaniyet gereği olduğu ve gereğinin bu şekilde yapılması' diye eklemiş. Çünkü parayı alıp bir ay sonra emekli olanlar oluyor. Mahkeme kararını söylememize rağmen inanmadılar."

 

"ÖĞRETMENLER MAĞDUR DEĞİL"

 

Bir sendikanın 'promosyonları dağıtalım, bir kısmını yeni atanacaklar için dağıtalım' teklifinde bulunduğunu söyleyen Akpınar, Sivas'a ne kadar öğretmen geleceğinin belli olmadığına vurgu yaparak, şöyle devam etti: "Ne kadarını ayıracağız. Peki bir öğretmene promosyonu verdik. Bir ay sonra emekli oldu. Adama, ya hocam sen emekli oldun, yeni öğretmen geldi, promosyonu geri ver mi diyeceğiz. Hocamız ne düşünür. '30 yıl emek verdim. Verdiğiniz promosyonu geri mi istiyorsunuz' dese haklı değil mi? Şu an sendikalar olmazı tartışıyor. Hukuken bu mümkün değil. Okullarda öğretmenlerle konuşuyoruz. Kararın doğru olduğunu söylüyor. Öğretmenlerin mağdur edildiği iddia ediliyor. Önceden 678 TL'ye yapılmış, dağıtılmış ve sonra gelen binlerce öğretmene hiç verilmemiş. Biz yeni protokolü 843 TL'ye yaptık. Buna az diyorlar. İyi de Türkiye'de enflasyon kaç? Söyledikleri inandırıcı değil."

AdminAdmin