Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 06-03-2013 16:00

SİVAS'TA DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA PANEL DÜZENLENDİ

Deprem Haftası nedeniyle AFAD ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji, Jeofizik ve Geomatik Mühendisliği Bölümlerinin katkılarıyla "Doğal Afetler, Alınması Gereken Önlemler, Afet Yönetim Sistemi ve Risk Analizi, İlimizin İmkan ve Kabiliyetleri" konulu panel düzenlendi.

SİVAS'TA DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA PANEL DÜZENLENDİ

 

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Konferans Salonu'nda düzenlenen panele, Vali Yardımcısı Necmi Akman, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetim Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, İl AFAD Müdürü Nazif Ekinci, CÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, STK temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

 

Panel'de konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, sivil savunmanın önemine değinerek "Sivil savunmaya verilen değer insana verilenle eşdeğerdir. Teknoloji gelişiyor ancak doğal afetleri önleyemiyor. İlkokul çağındaki çocuklarımızdan başlayarak doğal afetlere karşı bir bilinç ve farkındalık oluşturmak önceliğimiz olmalı. Bu konuda yapılan çalışmalara aktif olarak katılmakla birlikte destek olmaya da devam edeceğiz" dedi.

 

Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ise "Deprem Dede'nin söylediği gibi deprem değil binalar öldürür" diyerek belediye olarak binaların yapımı konusunda hassasiyet gösterdiklerini dile getirdi.

 

Vali Yardımcısı Necmi Akman ise depremden kaçmanın mümkün olmadığını toplum olarak bununla yaşamayı öğrenmek gerektiğine vurgu yaparak, "Kentlerimizde çok katlı binalar yapıyoruz. Sanayilerimizde çok katlı binalar yapıyoruz. Bu bölgelerde bir deprem olduğunda ülke felç oluyor. Kentlerimizdeki binalarımızı yaymalıyız ve binalarımızı hafif malzemelerden inşa etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetim Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu da Türkiye genelinde meydana gelen depremlerle ilgili istatiski bilgiler verdi.

 

Konuşmaların ardından Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar'ın başkanlığı yaptığı "Doğal Afetler, Alınması Gereken Önlemler, Afet Yönetim Sistemi ve Risk Analizi, İlimizin İmkan ve Kabiliyetleri" konulu panele geçildi.

 

Panel sonunda resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından "Deprem Sergisi" gezildi.

AdminAdmin