Sivas
Giriş Tarihi : 19-09-2012 04:23

KOLAYLI: “GAZETECİLERE YIPRANMA HAKKININ GERİ VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurul Üyesi, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, gazetecilere yıpranma hakkının tekrar verilmesi için hükümet düzeyinde her türlü girişimlerde bulunduklarını söyledi.

KOLAYLI: “GAZETECİLERE YIPRANMA HAKKININ GERİ VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Kamu görevi ifa eden gazetecilerin hiçbirinin görevlerini sıradan bir meslek olarak görmediklerini vurgulayan Kolaylı, 2008 yılında kaldırılan yıpranma payının geri getirilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Kolaylı, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Sefa Özdemir ile birlikte, BİK Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel ve Konya Şube Müdürü Özden Konur’u ziyaret etti.

Hızla gelişen teknolojiye karşın gazetecilerin yüklerinin her geçen gün daha da arttığını, şartların giderek zorlaştığına dikkat çeken Kolaylı, daha önce verilen ve kaldırılan bu hakkın iade edilmesini istediklerinin altını çizdi. Bu hakkın geri alınması için gazetecilerin tek yumruk olması gerektiğini anlatan Kolaylı, “Ülkemizde 47 yıl boyunca uygulanan yıpranma hakkı, 4 yıl önce kaldırılmıştı. Bu hakkın geri alınması için sıkıntının sürekli dillendirilmesi gerekiyor. Konu gündemde tutulduğu müddetçe çözüme kavuşması sağlanabilir. Yıpranma, daha önce verilmiş ve sonra kaldırılmış bir hak olduğu için sesimizi yükseltmiyoruz. Bizim yaptığımız gerçekten kutsal ve zor şartlar altında bir çalışma olduğu için gazetecilere bu hakkın iadesini istiyoruz.” diye konuştu.

Kendisinin de uzun yıllar gazetecilik yaptığını, gazeteciliğe muhabir olarak başladığını kaydeden BİK Sivas Şube Müdürü Yüksel, yıpranma hakkının geri verilmesinin en azından Türkiye’de gazeteciliğin daha fazla itibar görmesini sağlayacağını aktardı. Her türlü afette insanlar güvenli bir yere sığınmaya çalışırken; gazetecilerin eşini, çocuğunu, ailesini bırakıp haber peşinde koştuğuna değinen Yüksel, “Gazeteciler gerçekten çok zor şartlar altında çalışıyorlar. Haber yazıyorlar, fotoğraf ve görüntü çekiyorlar. Bir çok kurumda da bunların hepsini tek kişi yapıyor. Bunu yaparken de yaz, kış; soğuk, sıcak demeden çalışıyor. Gazetecilere yıpranmanın tekrar verilmesi isabet olur.” şeklinde konuştu.

 

 

 

AdminAdmin