3. Sayfa
Giriş Tarihi : 26-10-2011 18:33

İŞTE ACİL YARDIM LİSTESİ

Başbakanlık depreme yardım yapmak isteyenler için öncelikli yardım malzemelerini "Kışlık çadır, konteynır, uyku tulumu, çabuk bozulmayacak ve stok imkanı bulunan gıda maddeleri, tüpüyle birlikte katalitik soba, temizlik malzemeleri ve seyyar tuvalet" olarak açıkladı. Başbakanlık Van depremi için toplanan nakdi yardım miktarının akşam saatleri itibarıyla 5 milyon TL’ye ulaştığını bildirdi. Başbakanlık deprem sonrası yardım yapmayı düşünenler için acil malzeme listesi açıkladı. Buna göre "Kışlık çadır, konteynır, uyku tulumu, çabuk bozulmayacak ve stok imkanı bulunan gıda maddeleri, tüpüyle birlikte katalitik soba, temizlik malzemeleri ve seyyar tuvalet" acil ihtiyaç duyulan maddeler olarak belirlendi. -HER ÜÇ OPERATÖRDEN 1865’E MESAJ AT, 5 TL YARDIM GİTSİN- Başbakanlık AFAD akşam saatlerinde yaptığı açıklamasında şöyle denildi: "Hayırsever milletimizin talepleri doğrultusunda, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla açılan Van Depremi İnsani Yardım Kampanyası’nda 26 Ekim 2011 tarihi saat 16.00 itibari ile 5.000.000,00 TL nakdi yardım toplanmıştır. Ayrıca depremzedeler için; Avea, Vodafon ve Turkcell operatörlerinden 1865’e kısa mesaj atılarak 5 TL. yardım yapılabilecektir. Başkanlığımıza ve Van Valiliğine; valilikler, kurumlar, STK’lar ve vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde yardım gönderme talepleri gelmektedir. Bu çerçevede; toplanan yardımlar bölgeye gönderilmeden önce, Van Valiliği ile koordine sağlanması, yardımların sağlıklı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını kolaylaştıracaktır. Yardımlarda, aşağıdaki listede yer alan malzemelere öncelik verilmesi uygun olacaktır. Öncelikli İhtiyaç Listesi: Kışlık çadır, konteynır, Uyku tulumu, Çabuk bozulmayacak ve stok imkanı bulunan gıda maddeleri, Katalitik soba (tüpü ile birlikte), Temizlik malzemeleri, Seyyar Tuvalet."

İŞTE ACİL YARDIM LİSTESİ

Başbakanlık depreme yardım yapmak isteyenler için öncelikli yardım malzemelerini "Kışlık çadır, konteynır, uyku tulumu, çabuk bozulmayacak ve stok imkanı bulunan gıda maddeleri, tüpüyle birlikte katalitik soba, temizlik malzemeleri ve seyyar tuvalet" olarak açıkladı.

Başbakanlık Van depremi için toplanan nakdi yardım miktarının akşam saatleri itibarıyla 5 milyon TL’ye ulaştığını bildirdi.

Başbakanlık deprem sonrası yardım yapmayı düşünenler için acil malzeme listesi açıkladı. Buna göre "Kışlık çadır, konteynır, uyku tulumu, çabuk bozulmayacak ve stok imkanı bulunan gıda maddeleri, tüpüyle birlikte katalitik soba, temizlik malzemeleri ve seyyar tuvalet" acil ihtiyaç duyulan maddeler olarak belirlendi.

-HER ÜÇ OPERATÖRDEN 1865’E MESAJ AT, 5 TL YARDIM GİTSİN-

Başbakanlık AFAD akşam saatlerinde yaptığı açıklamasında şöyle denildi:

"Hayırsever milletimizin talepleri doğrultusunda, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla açılan Van Depremi İnsani Yardım Kampanyası’nda 26 Ekim 2011 tarihi saat 16.00 itibari ile 5.000.000,00 TL nakdi yardım toplanmıştır. Ayrıca depremzedeler için; Avea, Vodafon ve Turkcell operatörlerinden 1865’e kısa mesaj atılarak 5 TL. yardım yapılabilecektir.

Başkanlığımıza ve Van Valiliğine; valilikler, kurumlar, STK’lar ve vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde yardım gönderme talepleri gelmektedir. Bu çerçevede; toplanan yardımlar bölgeye gönderilmeden önce, Van Valiliği ile koordine sağlanması, yardımların sağlıklı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını kolaylaştıracaktır. Yardımlarda, aşağıdaki listede yer alan malzemelere öncelik verilmesi uygun olacaktır. Öncelikli İhtiyaç Listesi: Kışlık çadır, konteynır, Uyku tulumu, Çabuk bozulmayacak ve stok imkanı bulunan gıda maddeleri, Katalitik soba (tüpü ile birlikte), Temizlik malzemeleri, Seyyar Tuvalet."
 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK